Расписан конкурс за лого нашег СД у години великог јубилеја

Спортско друштво Црвена звезда наредне године обележава 80 година од свог оснивања. Припреме за обележавање јубилеја су већ почеле, а један од првих задатака је избор јединственог и оригиналног идејног решења визуелног идентитета.

Из тог разлога Спортско друштво Црвена звезда расписује јавни конкурс за обликовање идејног решења визуелног идентитета јубиларног логотипа.

У Звездином прес центру одржана је у среду 24.07.2024.године конференција за медије на којој је јавност упозната са детаљима овог конкурса. Представницима медија обратили су се Зоран Аврамовић, генерални секретар СД Црвена звезда, Миша Лукић, оснивач и CEO „New Startegy“ и Борис Виденов, арт директор ФК Црвена звезда.

Одабир пристиглих идејних решења извршиће Стручни жири – Комисија у саставу:

– Миша Лукић, оснивач и CEO New Startegy
– Драган Стојков, академски сликар
– Горан Еди Тадић, професор графичког дизајна
– Борис Виденов, арт директор Фудбалског клуба Црвена звезда
– Предраг Симић, креативни директор Фудбалског клуба Црвена звезда
Никола Цвејић, арт директор Кошаркашког клуба Црвена звезда
– Зоран Аврамовић, генерални секретар СД Црвена звезда

Конкурс је објављен данас на сајту Спортског друштва Црвена звезда (www.sdcrvenazvezda.rs) и клубова Црвене звезде, а рок за предају радова је 5. септембар 2024. године до 12:00 сати.

Објава резултата прве фазе конкурса биће најкасније до 12. септембра 2024. године, а објава финалних резултата најкасније до 20. септембра 2024. године.