ПРЕМИНУО НАШ ИВИЦА МАВРЕНСКИ (1966-2024)

КК Црвена звезда Меридианбет са великом тугом обавештава јавност да је у петак после дуге и тешке болести у 58.години живота преминуо наш шампион Ивица Мавренски.

Ивица Мавренски је рођен 31.03.1966 године у Зрењанину.
Током изузетно богате каријере осим за Црвену звезду, играо је за београдски Раднички, Војводину, ФМП Железник, Хемофарм, МЗТ из Скопља, Ибон из Никшића, Лукавац, Мађарском Залаегерсегу.

Ивица Мавренски је играо за Црвену звезду у периоду од 1993-1995. године.

Био је члан шампионске генерације нашег клуба 1993-94, а у црвено белом дресу одиграо је 82 утакмице и постигао 761 поен.

Играо је као сјајни плејмејкер Црвене звезде у шампионској генерацији са Обрадовићем, Трифуновићем, Лисицом, Гораном Караџићем, Томашевићем, Видачићем, Гилићем, Радетом Милутиновићем, Николом Јовановићем, Петром Петровићем;

У дресу Црвене звезде дебитовао је 18.09.1993 године на куп утакмици против Сутјеске и на тој утакмици постигао 8 поена.

У дресу кадетске репрезентације Југославије освојио је златну медаљу на Европском првенству 1983. године, када је био први стрелац екипе са 18,4 поена по утакмици (129 поена, седам мечева). У финалу је Шпанцима је убацио 26 поена а наступоа је у тиму у коме су наступали и Лука Павићевић, Бранислав Прелевић, Жарко Паспаљ, Јуре Здовц, Мирослав Пецарски…

Имао је и бронзану медаљу са јуниорског Првенства Европе 1984. године, када је бележио 7,1 поен по мечу.

У тренерској каријери водио је Војводину, Мега Визуру, Железничар из Инђије, а радио је и у Чешкој и Мађарској.

Последњи меч у дресу Звезде одиграо је 25.04.1995 године у плеј офу против ТГ Боровице.

КК Црена звезда Меридианбет, председник клуба, комплетан УО и председник УО, цео менаџмент клуба, сви запослени, као и играчи, изражавају најдубље саучешће породици Ивице Мавренског.

Време и место сахране биће накнадно саопштени.

КК Црвена звезда Меридианбет