Јанис Сферопулос и Бранко Лазић: ”Сада је на нама да радимо снажно и за добробит тима”

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет обавили су у понедељак тестирања у Заводу за Спорт и одмах након стигли у Стару Пазову где обављају први део припрема пред почетак нове сезоне.

Црвено бели су у понедељак у поподневним часовима одрадили први тренинг (теретана и рад на терену) а тренер Јанис Сферопулос има на располагању 14 играча у Старој Пазови.

Екипи ће се током недеље (први део припрема у Старој Пазови трајаће до недеље) придружити репрезентативци Огњен Добрић и Дејан Давидовац који су добили неколико дана одмора након наступа на ОИ у Паризу.

Црвено бели ће у бази FSS у Старој Пазови где имају изванредне услове за рад и припреме, провести 7 дана, а клуб ће детаљно у наредним данима информисати јавност о току припрема, кроз изјаве тренера и играча, као и видео материјале са припрема.

Тренер Јанис Сферопулос водио је тим који је преузео у октобру прошле сезоне до трипле круне, сада креће у нову сезону од почетка и од првог дана припрема…

Тренеру, почетак нове сезоне од данас, екипа још увек није на окупу у комплетном саставу?

Почињемо у Пазови, у просторијама ФСС. Веома смо задовољни и срећно што смо овде, услови су сјајни. Дошли смо овде спремни да радимо снажно, како играчи који су били ту и прошле сезоне, тако и нови играчи. Спремни смо да радимо вредно за добробит тима. Два играча недостају, репрезентативца, добили су два дана слободно додатно после ОИ. Остали су овде и спремни су да раде напорно. Желимо да радимо на тактици, да градимо хемију и да распоредимо улоге на терену. Срећан сам и задовољан екипом коју смо саставили, новим играчима који су нас појачали и играчима које смо сачували из прошле сезоне. Сада је пред нама да радимо напорно на терену, да створимо јак тим који ће се борити да оствари постављене циљеве“ рекао је тренер Црвене звезде Меридианбет.

Нема превише времена, само 33 дана припрема, прва утакмица је већ 22.септембра:

Пратимо ЕЛПА правила, имамо 33, 34 дана. Спремни смо да се прилагодимо таквом распореду. Имамо нов тим, нове играче, потебно је да радимо брзо, будемо сконцентрисани и прилагодимо се што је брже могуће новом начину игре који планирамо да изградимо. Потребно је да сви пратимо основе, правила и тактику коју ћемо додати и користити у новој сезони“.

Како сте задовољни тимом?

Имамо ростер од 16 играча, основа је из прошле сезоне, додали смо играче који могу да нам помогну на позицијама где је било потребно. Мислим да је тим заиста добар и срећан сам што имамо овакав тим на окупу. Као што сам већ рекао, задоваљан сам потезима које смо направили, желим да се захвалим свима у клубу који су радили напорно на довођењу играча и који су то омогућили. Довели смо играче са искуством играња у Евролиги, освајања Евролиге и учешћа на Фајнал фор турнирима. Желели смо нове играче, који су већ са нама, који ће оформити сјајан тим и који ће се борити за победе на сваком терену на коме будемо играли.

Порука за навијаче, прошлог петка је деловало да ће подршка бити још већа у новој сезони

Радујмо се новим сусретима са навијачима, они су наша снага, наш шести играч. Дођите и помозите нам, купите сезонске карте, дневне карте и редовно долазите на утакмице. Ваша подршка нам је неопходна, не можемо ништа без ваше подршке. Желимо да будете са нама и када је добро, али и у неким малобројним лошијим данима, који логично морају доћи. Дођите, подржите нас на најбољи начин, без инцидената, само подршка свом тиму! rекао је тренер црвено белих који ће први пут тим извести на терен 28.08 на Палама против KK Јахорина. 

Након тога следе две утакмице затвореног типа у Београду, 31.08 утакмица са Игокеом у Београду, 05.09 изузетно јака провера против Хапоела из Тел Авива. Након тога 10.09 заказана је пријатељска утакмица са Олимпијакосом у Атини, а серија припремних утакмица окончаће се наступом на ВТБ Суперкупу у Москви који је програму од 12-14.09.

Капитен црвено белих и ове сезоне биће наш Бранко Лазић. Ово ће за њега бити 14.припреме са Црвеном звездом. Комплетан интервју са најтрофејнијим играчем и кошаркашем са највећим бројем утакмица у историји клуба можете погледати испод као и галерију слика са првог дана припрема.