Отишао је у легенду наш Бора Ђорђевић (01.11.1952 – 04.09.2024)

КК Црвена Звезда Меридианбет са великом тугом примио је вест да је у среду 04.09.2024.године у 72.години живота у Љубљани од тешке упале плућа преминуо наш Борисав Бора Ђорђевић. Музичар, један од највећих песника времена у коме живимо, рокер…

Био је велики Звездаш који је клубу који је толико волео свим срцем поклонио своју љубав и велики број песама од којих ће неке живети међу нама Звездашима вечно : „Не веруј им сине“, „Победа“ и „Живот“…

Отишао је један од највећих музичара и песника (објавио је више од 10 збирки песама) које смо икада имали, наш „Бора Чорба“ фронтмен култне групе „Рибља Чорба“ које је основао крајем 70-тих година прошлог века, пре тога „Сунцокрета“ и „Раног Мраза“ који је оформио са још једним Звездашем Ђорђем Балашевићем.

Волео је Црвену звезду и пратио је свуда, све до Барија и историје, а последњих година свог живота које је провео у Љубљани, био је редован на гостујућим утакмицама наших кошаркаша и бодрио своју и нашу Црвену звезду.

Овакви губици људи чија ће дела дуго живети на сваки начин и после њих су ненадокнадиви, Један од таквих је и Борисав Бора Ђорђевић.

Уметник, рокер, песник, Звездаш…

КК Црвена звезда Меридианбет, председник клуба, председник и комплетан УО, менаџмент, сви запослени, стручни штаб и сви играчи изражавају овим путем изразе најдубљег саучешћа породици Боре Ђорђевића.

Нека му је вечна слава и хвала!

Борисав Бора Ђорђевић (1.11.1952 – 04.09.2024)