Црвено бели победили Хапоел из Тел Авива 82:74

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет победили су у четвртак у Београду Хапоел из Тел Авива 82:74 (26:17,24:18, 16:20 и 16:19) у пријатељској утакмици, трећој од почетка припрема.

Црвено бели су одиграли праву чврсту, такмичарску утакмицу у којој су водили током читавог сусрета и у неколико наврата имали и плус 15 током првог и другог полувремена и на крају без резултатске драме привели меч крају.

Тренер Јанис Сферопулос који на овој утакмици није рачунао на Уроша Плавшића, поново је равномерно распоредио минутажу, а на терен није излазио једино Андреј Костић.

На крају је најефикаснији био Коди Милер Мекинтајер са 12 поена, а убележио је и четири скока, уз две асистенције и по једну блокаду и украдену лопту.

Пратили су га Лука Митровић са 11 поена и седам скокова, Џоел Боломбој са 11 поена и шест ухваћених лопти, док је 11 убацио и Никола Калинић, уз пет скокова. Двоцифрен је са 10 поена био и Дејан Давидовац, док је Милош Теодосић имао девет, уз четири асистенције.

С друге стране се истакао Џонатан Мотли са 25 поена и девет ухваћених лопти, а двоцифрени су били још само Иш Вејнрајт са 12 и бивши играч црвено-белих, Бен Бентил, са 10 поена.

КК Црвена звезда Меридианбет: Милер Мекинтајер 12, Кенан 3, Теодосић 9, Давидовац 10, Митровић 11, Лазић, Калинић 11, Добрић 8, Боломбој 11, Илић, Даум 5, Недовић, Костић;

Црвено бели ће тренирати током викенда у Београду а у понедељак следи пут у Пиреј на пријатељску утакмицу са Олимпијакосом.