Црвено бели четврти на ВТБ Суперкупу у Москви

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет поражени су од Зенита из Санкт Петербурга резултатом 83:70 у последњој утакмици ВТБ купа у Москви.

После тесног пораза од ЦСКА, те победе над Локомотивом, тим Јаниса Сферопулоса је последњи меч у Моксви одиграо са потпуно два различита полувремена.

У првом, црвено бели си иако већ уморни (трећа утакмица за три дана) деловали добро, играли чврсто у одбрани, али шут за три и даље није функционисао… Потпуни пад виђен је након највећег вођства од 10 поена, а бриљирао је Двејн Бејкон који је у том периоду убацио 5 тројки и одлепио свој тим и на крају испоставило се обезбедио Зениту победу и треће место на турниру који ће и поред два пораза бити добро искуство пред почетак сезоне.

У екипи Црвене звезде Меридианбет Милер-Мекинтајер имао је 20 поена, осам скокова и шест асистенција, а једини двоцифрен још је био Ајзеа Кенан са 10 кошева.

Мајк Даум и Лука Митровић су имали по осам, Урош Плавшић седам, Никола Калинић пет, а Огњен Добрић четири, а Дејан Давидовац три.

У екипи Зенита најефикаснији је био Бејкон са 19 поена, пратио га је Шербењев са 16.

Црвено бели се у суботу увече враћају за Београд где ће се припремати за почетак нове сезоне која за наш тим стартује наредног викенда у Дубаију.