Звездин штит у Европи – 18 тимова, 12 клубова, наши кошаркаши и кошаркашице

Спортско друштво Црвена звезда приредило је у понедељак свечани пријем под називом „Звездин штит у Европи“ у централној ложи стадиона „Рајко Митић“ свим спортистима и клубовима који под именом Црвена звезда наступају у европским такмичењима.

Четрнаест клубова, односно 18 тимова у 12 спортова, је учествовало и учествује у европским такмичењима под именом Црвена звезда што је до сада највећи број у историји наше црвено-беле породице. Међу њима су и кошаркаши и кошаркашице Црвене звезде.

Спортско друштво Црвена звезда је пред сам догађај добило и поруку подршке од пријатеља из Спортског друштва Олимпијакос коју је упутио председник Михалис Куртунис.

Специјалне плакете „Звездин штит у Европи“ добили су Фудбалски клуб за учешће у Лиги шампиона, Кошаркашки клуб за учешће у Евролиги, Џудо клуб за учешће мушког и женског тима у Лиги шампиона, Одбојкашки клуб за учешће мушке екипе у квалификацијама за Лигу шампиона и женске екипе у Купу ЦЕВ, Женски рукометни клуб за учешће у квалификацијама за Лигу Европе, Кошаркашки клуб женски за учешће у Еврокупу, Женски фудбалски клуб за учешће у квалификацијама у Лиги шампиона, Женски ватерполо клуб за учешће у ЛЕН Челенџер купу, Хокејашки клуб за учешће у Континентал купу, Шаховски клуб за учешће мушке и женске екипе у Купу шампиона, Мачевалачки клуб за учешће у Купу шампиона, Боксерски клуб за учешће у Купу шампиона и освојено 3. место, Карате клуб за учешће на Европском и Светском првенству и Ауто картинг спортски клуб за учешће у ЦЕЗ Купу и Рено Клио купу.

Плакете капитенима и представницима клубова уручили су председник Скупштине, председник Управног одбора, потпредседници и чланови УО као и генерални секретар СД Црвена звезда Зоран Аврамовић.

На крају догађаја у име свих спортиста и представника клубова Урош Спајић, капитен фудбалера Црвене звезде се захвалио на свечаном пријему.

КК Црвена звезд жели пуно успеха и среће свим нашим клубовима и спортистима СД Црвена звезде на међународној сцени!