Ајфелов торањ је вечерас црвено бео – Велика победа у Паризу на старту ЕЛ!

Kошаркаши Црвене звезде Меридианбет савладали су Париз са 80:77, на гостовању у првом колу Евролиге.

Блистао је бек Црвене звезде Немања Недовић који је са 21 поеном (7/8 из игре) био и најефикаснији и покренуо преокрет нашег тима у другом полувремену пратио га је Ајзеа Кенан са 14 поена и два последња убачена пенала за коначних 77:80.

У овој изузетно чврстој утакмици са два различита полувремена (прво окончано вођством Париза 43:35) две тројке Недовића и вечерас изванредног Калинића уз серију 11:0 одредиле су даљи ток утакмице и њен крајњи исход.

Осим Недовића и Кенана, Коди Милер-Мекинтајер је имао 9 поена, 6ск и 7ас, док је Калинић као и увек радио све за тим и уз 9 поена и 5 скокова имао огромну улогу у дефанзиви нашњг тима.

Лука Митровић је уписао седам поена уз четири скока, док је Џоел Боломбој уписао шест поена уз 11 скокова.

Код Париза се истакао Ти Џеј Шортс са 16 поена док су Надир Хифи и Маодо Ло убацили по 12.

Наш тим је у „Кока Кола Арени“ у Паризу имао огромну подршку наших навијача који су на крају видели много узбуђења, али и карактер овог новог тима Црвене звезде који има пуно простора за напредак али и карактер који је показао већ на старту нове сезоне у Евролиги.

ПАРИЗ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МЕРИДИАН 77:80 (18:17, 25:18, 15:25, 19:22)

Дворана: Адидас Арена

Ц. звезда: Милер-Мекинтајер 9 (6ск., 7ас.), Кенан 14, Давидовац, Митровић 7 (4ск.), Калинић 9, Добрић 2, Боломбој 6 (11ск.), Даум 4 (5ск.), Гиедраитис 5 (4ск.), Плавшић 1, Недовић 21, Дос Сантос

Париз: Шортс 16, Малколм 6, Хифи 12, Ворд 9, Кавалијер, Си, Ерера, Крацер 3, Ло 12, Хејс 10 (5ск.), Јантунен 9 (6ск.), Утара

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Јанис Сферопулос: „Мислим да смо показали карактер, нисмо паничили. Са добрим одлукама на обе стране, наравили смо разлику и вратили. Знали смо како да искоронишемо. Искуство играча је било кључно, добре одлуке су одлучиле меч. Важна победа за самопуздање, битно је, али ово је дуга сезона. Добро је почети победом, али има још много да се игра, ово је маратон, тако да морамо да останемо фокусирани, останемо скромни, наставимо да радимо напорно и да се боримо утакмицу по утакмицу. Као што смо и почели, тако и да наставимо”. рекао је тренер црвено белих.

Немања Недовић: „Веома сам срећан. Победити прву утакмицу у гостима на почетку сезоне је велика ствар за наше самопоуздање и морамо да градимо на овоме. Не смемо да станемо сада. Причали смо у првом полувремену. Нисмо играли одбрану у првом полувремену, у другом полувремену смо били много бољи дефанзивно. Избацили смо их из зоне комфора. Имају сјајне играче, Ти Џеј Шортс је легитиман евролигашки играч и било је веома тешко против њега. Али, срећан сам због победе и због навијача који су доли да нас подрже“.

Повратак од -13, дошла је серија 11:0?

Нисмо одустали, има то везе са нашим искуством. Знамо како да се изборимо са тешким ситуацијама и то смо и урадили данас”.

Црвено бели ће у суботу тренирати у Паризу а током поподнева лете за Сплит где их у недељу од 17 сати очекује меч 3.кола АБА лиге са екипом Сплита. Наредни меч у ЕЛ црвено бели играју већ у среду у Београдској Арени против Басконије.