КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МЕРИДИАНБЕТ – ОТВОРЕНО ПИСМО СПОРТСКОМ ДИРЕКТОРУ АБА

КК Црвена звезда Меридианбет жели овим отвореним писмо да укаже јавности на бројне аномалије које већ гуше АБА лигу а да она није поштено ни почела.

Као клуб који је увек био отворен и никада ништа није тајио, изненађени смо бахатошћу спортског директора који је нормалан вид комуникације који годинама постоји у АБА лиги између клубова и „руководства“ АБА лиге (које то није, већ треба да буде сервис свих клубова и то за велике плате које добија) у виду дописа перфидно пустио у јавност и искористио их да потпуно замени тезе, и да фокус са очигледне кривице за нерад и прављење трулих компромиса пребаци на наш клуб.

КК Црвена звезда је увек био транспарентан, чак и оптуживан да пречесто користи саопштења (која су потпуно легитиман вид комуникације са јавношћу, а за нас и борбе за законитост у овој лиги) тако да пуштање наших дописа у јавност не сматрамо као било какав атак на нас као клуб, већ више као потребу Милије Војиновића да наш клуб представи у негативном светлу које је својствено онима који кроје “његову самосталну политику” и политику лиге коју води.

Чекајући данима одговор на питања кроз наше дописе која заиста могу да одреде ток једне лиге и уведу је у законски оквир, или са друге стране одведу у потпуно безакоње, Спортски директор (функција која је СЕРВИС СВИХ клубова) је поново заборавио да смо озбиљан клуб. Као такав увек идемо корак испред, па онда и јавно питамо – На каквим то он пословима заиста ради који му одузимају 15 минута времена да се удостоји и одговори на нормална (њему изгледа незгодна питања)?

Сарказам и иронија коју је Војиновић очигледно негде током лета половично научио, па је самим уводом и објашњењем ”да са одговором касни због бројних обавеза..” мислио да ће му поћи за руком да деградира наше руководство и прогласи га беспосленим.

Уместо да вежба сарказам и иронију (који му не иду баш од руке) на КК Црвена звезда захтевамо да јавности одговори на следећа питања:

– Да ли се ових дана можда сусрео са челницима Еуролиге и преговарао о проходности клубова које се такмиче у АБА ка европској сцени? Или ћемо на крају сезоне опет живети у неизвесности и морати да платимо огромну суму да би себи обезбедили нешто што је посао АБА лиге?

– Да ли је спортски директор у свом кратком и крајње дискутабилном одговору на наше дописе остао недоречен из разлога што није имао шта да каже, бар када је у питању опстанак лиге и шта се догађа наредног лета?

– Да ли Милија Војиновић и менаџмент лиге могу да одговоре зашто су се након толико година одрекли преговора за ТВ права са ТВ Арена спорт који ускоро истиче, па су започели “тајне” преговоре са Спортклубом, чији челници на перфидан начин опипавају пулс о опстанку АБА лиге?

– Зашто се спортски директор АБА лиге “брани” од бројних оптужби причама да већ има понуду од Фудбалског Савеза Србије, када се у кулоарима поведе (и то све чешће) реч о гашењу АБА лиге?

– Да ли је и спортски директор АБА лиге/службеник свих клубова власника лиге, свестан брзог краја пројекта у који се куне, а који оваквим стварима урушавају управо његови сарадници и он?

– Зашто сте у јавност пустили дописе који су само последње упозорење шта се спрема и очекује у АБА лиги која је нашим напорима почела ове сезоне, али не и дописе које смо слали пред крај претходне сезоне и током лета, који би јавности дали целокупну слику и контекст шта КК Црвена звезда тражи? А то је једнак третман за све у оквиру пропозиција која постоје!

– По ком основу сте изрекли казну од 800 евра за вређање оних који нису ни на терену ни ван њега, истицање неког фер-плеy-а и равноправности који у АБА лиги не постоје.

– Да ли би могли јавности да дате објашњење коме је у интересу да од ове лиге у сезони која је можда и последња, направе пијацу и циркус у коме ће се играти и пресуђивати „за долар више“ и некакве бонусе, нечија обећања и интересе?

Дописи које смо Вам слали (и које ћемо на сваку неправилност или наговештај и даље слати) имају за циљ да спрече да од ове лиге направите „дивљи запад“. Овим што чините (или не чините, а требало би) само дајете повода да многи желе брзи крај АБА лиге, нечега што је требало да служи кошарци, а постало је уточиште за многе кошаркашке незналице који глуме „донове“ , демонстрирају некакву силу и бахате се по региону.

Пошто КК Црвена звезда Меридианбет апсолутно нема шта да крије нити је икада крио, дајемо на увид јавности све дописе нашег клуба, образложење о казни од 800 евра која отвара „пандорину кутију“ и могућност да тешки прекршаји у будућности буду санкционисани мизерним казнама.

Уместо што јефтиним триковима покушавате да пребаците одговорност на другог који Вам указује на аномалије и грешке, преузмите одговорност и вратите ову лигу у легалне оквире и приведите је крају, ако сте у стању!

КК Црвена звезда Меридианбет