11

Duop Thomas Reath

11

Duop Thomas Reath

Visina
211 cm
Rođendan
09/09/2020
Nacionalnost
aus Australia
Pozicija
Forward-Center
0avg
Assists per game
0avg
Points per game
0avg
Rebounds per game

Visina: 211 cm
Rođendan: 26.06.1996.
Nacionalnost: Južni Sudan / Australija
Pozicija: Krilni centar / Centar
Mesto rođenja: Vat, Južni Sudan

Duop Rit je rođen u Južnom Sudanu, ali se sa porodicom preselio u Brizbejn kada je imao devet godina. Već od malena pokazivao je ambiciju da se bavi sportom, a u srednjoj školi je igrao fudbal. Međutim, nakon leta u kom je porastao čak deset centimetara otkrio je talenat za košarku koja je postala njegova strast i poziv.

Nakon srednje škole otišao je u SAD na koledž Li na kom je proveo dve sezone, a zatim je prešao na LSU program. Imao je sasvim dobru koledž karijeru na ova dva Univerziteta, profilisao se kao odličan defanzivac i sjajan skakač. U poslednjoj sezoni beležio je 12.6 poena uz 5.3 skoka.

Rit nije draftovan, a probao je u NBA Letnjoj ligi da impresionira menadžment Dalasa i ispuni san da zaigra u NBA ligi. Međutim, karijera ga je odvela u Evropu gde je potpisao ugovor sa FMP-om. Rit je imao dve izvanredne sezone u Železniku. Bio je jedan od najzaslužnijih za klupske uspehe, a pogotovo je impresionirao u defanzivnim zadacima. Pokriva pozicije četiri i pet, a u ofanzivnom repertoaru ima i šut za tri, dok su njegova atraktivna zakucavanja često bila na vrhu liste najboljih poteza u ABA ligi.