1

Langston Hall

1

Langston Hall

Visina
193 cm
Rođendan
01/11/1991
Nacionalnost
usa United States
Pozicija
Guard
3.0avg
Assists per game
12.0avg
Points per game
2.0avg
Rebounds per game

Visina: 193 cm
Rođen: 01.11.1991.
Nacionalnost: SAD
Pozicija: Plejmejker/Bek
Mesto rođenja: Atlanta (SAD)

Karijera:
Koledž karijeru proveo je na Univerzitetu Merser gde je ostavio neizbrisiv trag. O tome najbolje svedoči podatak da je taj koledž njemu u čast povukao broj 21. Koledž karijeru pratila su brojna invidivualna priznanja, ali ono što je najupečatljivije jeste podatak da je Univerzitet Merser sa Holom kao liderom izborio prvi plasman na NCAA završni turnir posle 29 godina. Tamo se dogodila i istorijska pobeda nad Djukom u prvoj rundi što je bila prva pobeda Mersera na završnom turniru u njihovoj istoriji. U narednoj rundi Tenesi je bio bolji.

Hol nije draftovan te 2014. godine, a leto je proveo u timu Majami Hita. Nije uspeo da izbori svoj prvi NBA ugovor i rešio je da karijeru gradi u Evropi. Period prilagođavanja za Lengstona Hola bio je nešto teži i dugo je tragao za ekipom gde će uspeti da iskaže pun potencijal. Prvu sezonu proveo je u Palakanestru nastupajući za Pistoiu, a sezonu je završio u Kantuu. Usledila je selidba u Nemačku gde je igrao za ekipu Bona, a zatim i dolazak u Grčku u sezoni 2016/2017 kada je igrao za Kolosos Rodos. Potom je Hol imao kratku epizodu u ABA ligi nastupajući za Cibonu koju je brzo napustio i preselio se u Promiteas Patras.

U drugoj sezoni u Grčkoj doživeo je punu afirmaciju, a kakve je partije pokazivao najbolje govori podatak da je Promiteas dao sve od sebe da ga zadrži još jednu sezonu za nastup u Evrokupu. U drugom najboljem evropskom takmičenju Hol je blistao. Kao pravi primer modernog plejmejkera bio je lider ekipe i u impresivnoj sezoni Promiteasa u Evrokupu prosto blistao. Beležio je prosečno 11.4 poena uz 5.7 poena i 2.3 skoka. U Top 16 fazi njegove igre su bile još bolje, imao je ključnu ulogu u plasmanu Promiteasa u najboljih osam ekipa sa prvog mesta grupe F ispred Umana Rejer Venecije, Breše i Oldenburga.

Pojedinačna priznanja:

Atlantik San igrač godine 2014
Nagrada Lu Henson 2014
Grčki Ol-Star 2017/2018