Savić: ”Fascinira me požrtvovanost”

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić bio je gost KK Crvena zvezda mts na meču protiv Anadolu Efesa. Savić, koji je sa reprezentacijom osvojio sve što se osvojiti može, pričao je, o kako sam kaže, ”fenomenu KK Crvena zvezda”.

Spektakularni evroligaški mečevi Crvene zvezde mts u Beogradu pozivnica su i za brojne velikane srpskog sporta, koji se trude da tek po neku rupu u zgusnutom rasporedu iskoriste da prisustvuju mečevima crveno-belih košarkaša.
Reč velikan svakako ide uz Dejana Savića, čoveka koji u igračkoj i trenerskoj riznici trofeja ima sve što čovek može poželeti. Kao selektor vaterpolo reprezentacije Srbije vlasnik je svetskog i evropskog zlata, osvajač Svetske lige, a kulminacija uspeha dogodila se u Riu kada su ”orlovi” kolekciju zlata kompletirali na Olimpijskim igrama.
Svi dobro znaju, a nije zgoreg ni podsetiti da je Savić kao trener VK Crvena zvezda osvojio takođe sve što se osvojiti može – Ligu Šampiona, Superkup Evrope, Prvenstvo i Kup Srbije. Čuveni povici sa tribina ”osvojili smo sve” potpuno su išli uz tu generaciju Savićeve Zvezde.
Selektor Srbije, pre tri godine bio je gost u dvorani ”Aleksandar Nikolić” zajedno sa svojim izabranicima – evropskim prvacima. Nakon tri godine, Savić je malo slobodnog vremena iskoristio da dođe na utakmicu Crvena zvezda mts – Anadolu Efes. Utakmicu je posmatrao sa najudobnijih mesta u hali koje je obezbedio Zvezdin partner ”Honda”.
Od navijača je dobio velike ovacije, a povod za dolazak na utakmicu je kako sam ističe bila želja da vidi fenomen KK Crvena zvezda. Ostatak intervjua možete pogledati samo na zvaničnom youtube kanalu KK Crvena zvezda mts: