Teška pobeda Zvezde u Laktašima

Košarkaši Crvene zvezde mts zabeležili su i 15.pobedu u ABA ligi pošto su kao gosti savladali Igokeu u Laktašima 79:77.

Najefikasniji kod crveno-belih bio je Regland sa  18 poena i 7 asistencija, naredne srede Zvezda gostuje Valensiji, dok će u ABA ligi, dočekati ekipu FMP-a.
Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Igokeu u dvorani u Laktašima 79:77 (20:18,21;25,18:19, 20:15) i tako i nakon 15.runde ABA lige ostali neporaženi u regionalnom takmičenju. U vrlo uzbudljivoj utakmici, u kojoj je domaćin imao šut za produžetak (promašaj Anđušića), najefikasniji je bio Regland sa 18 poena i 7 asistencija, po 11 su ubacili Odžo i Davidovac.
Puna hala u Laktašima (3000) gledalaca videla je vrlo neizvesnu utakmicu u kojoj su se ekipe smenjivale u vođstvu tokom većeg dela utakmice. Na poluvremenu je bilo 43:41 za domaćina, a serijom 7-0 crveno-beli su tokom treće deonice stigli do prve osetnije prednosti od 5 poena, koju su košarkaši Igokeee predvođeni nekadašnjim igračima Zvezde Lešićem i Radivojevićem uspela brzo da anulira i sredinom poslednje deonice čak i dođe do vođstva 64:60.
Tada, ekipa Crvene zvezde pravi novu seirju od 7-0 koju su kreirali Perperoglu i Regland, i tu prednost su održavali do dramatične završnice, u kojoj je na +5 za crveno-bele, Luković ubacio trojku i uveo utakmicu u dramatičnu završnicu 76:77. Simanić je bio miran sa penala. Nakon faula Radanova, Anđušić je bio polovično precizan sa linije slobodnih bacanja, a Radivojević je nakon izgubljene lopte Dobrića promašio trojku, Anđušić daleku dvojku sa jedne noge uz zvuk sirene, pa su bodovi otišli u Beograd.

Crvena zvezda je ovaj meč igral aznatno oslabljena, bez kapitena Lazića, Cirbesa i Berona.

KK Crvena zvezda mts: Regland 18+7as, Radanov 2,Čović 4, Kešelj, Perperoglu 7, Davidovac 11, Nenadić 4, Faje 7, Dobrić, Ristić 8, Odžo 11+5sk, Simanić 7.

Trener KK Crvena zvezda mts MIlan Tomić: “Ovakve pobede su nam isto isto potrebne. Napravili smo mnogo grešaka, kao što su 22 ofanzivna skoka Igokee. Ali, s druge strane, i kada loše odigraš trudiš se da pobediš. Jesmo igrali bez trojice igrača, ali nikada nisam tražio alibi u tome, niti ću reći da smo igrali oslabljeni, jer imamo 15 igrača u rotaciji i svi treba da budu spremni da zaigraju. Dakle, nikad nema izgovora u tome da li smo oslabljeni ili ne” rekao je nakon utakmice trener crveno-belih uz zahvalnost velikom broju navijača Crvene zvezde koji su došli u Laktaše i bodrili crveno-bele.

Košarkaši Crvene zvezde mts putuju u utorak u Valensiju, gde ih u sredu od 20.45 očekuje meč 3.kola TOP 16 faze Evrokupa.