Sledi Olimpija, meč važan iz više razloga

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju u subotu (19h) ekipu Olimpije Petrol u utakmici 18.kola ABA lige jtd. O predstojećem meču govore trener MIlan Tomić i Ognjen Dobrić.

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju u subotu ekipu Olimpije Petrol u utakmici 18.kola ABA lige.
Meč se igra u dvorani „Aleksandar Nikolić” sa početkom u 19 časova. Crveno-beli u ovaj meč ulaze sa željom da pobedom praktično osiguraju prednost domaćeg terena u plej ofu i vrate se na pobednički kolosek posle dva poraza u Zagrebu i Limožu.
Za ovaj meč, klub je karte pustio u prodaju u četvrtak po standardnim cenama, i prodaju se u svim poslovnicama „tickets.rs” online, kao i na dan utakmice na blagajnama dvorane „Aleksandar Nikolić”.
Trener Milan Tomić u duelu sa ekipom koju su crveno-beli pobedili u Ljubljani 83:60 neće moći da računa na kapitena Branka Lazića koji se oporavlja od povrede,
Trener KK Crvena Milan Tomić: „ Očekuje nas meč sa ekipom koja  je spoj nekolicine izuzetno talentovanih momaka, I iskusnih igrača poput Begića i Lorbeka.Igrali smo sa njima dva puta ove sezone, i znamo da neće biti lak meč. Međutim, nama je potrebna pobeda kako bi se vratili u pravi ritam, a sa druge strane Olimpija  ima svoju računicu i svoj cilj, jer se trenutno bori sa nekolicinom ekipa da izbegne opasnu zonu kojoj po svom kvalitetu svakako ne pripada. Zato moramo da budemo maksimalno oprezni I čvrsti, jer će bez obzira na sve navedeno Olimpija igrati bez pritiska u ovoj utakmici. U timu neće biti Branka Lazića, ostatak ekipe odrediću kao i uvek neposredno pre početka meča”.
Ognjen Dobrić: „ Vrlo talentovana i mlada ekipa, pojačana sa nekoliko iskusnih igrača poput Begića, Lorbeka, sada im je stigao i Miljenović. Ovo će nam biti treći susret u sezoni ,nakon Superkupa i duela u Ljubljani, dosta toga s epromenilo, tu je i novi trener Nikitović, bore se za beg iz opasne zone i sigurno imaju svojih motiva  da pokušaju da nas iznenade pred našim navijačima. Sa druge strane, mi želimo da se vratimo pobedama, osiguramo našu poziciju za koju se borimo od oktobra meseca”
Kapije dvorane „Aleksandar Nikolić” otvaraju se u 17 časova, a nakon ove utakmice, crveno-beli već u utorak od 18.45 na istom mestu dočekuju ekipu Unikahe u poslednjem šestom kolu TOP 16 faze Evrokupa.