Crveno-belima u Baru pobeda i prvo mesto

Košarkaši Crvene zvezde mts u oslabljenom sastavu pobedili Mornar u Baru 90:57 i tako osigurali prvo mesto pred plej of i prednost domaćeg terena u doigravanju. Beron sa 14 i Dobrić sa 13 poena najefikasniji. Ekipa od četvrtka u Nišu na završici KRK, prvi meč u petak sa Dinamikom.

Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili su Mornar u Baru ubedjivo rezultatom 90:57  (25:14, 25:12,30:19 i  10:12) čime su i matematički obezbedili prednost domaćeg terena u plej ofu i prvo mesto na kraju regularnog dela regionalnog takmičenja.
Najefikasniji kod crveno-belih bili su Beron sa 14 i Dobrić sa 13 poena, dok je domaćina predvodio Mićović sa 13 poena.
Pred 2000 gledalaca u dvorani „Topolica” crveno-beli su kontrolisali utakmicu od samog starta pa do kraja utakmice. Počelo je serijom 11:2 na startu utakmice, rastrčani i raspucani košarkaši Crvene zvezde koji su igrali u subotu uveče bez Lazića (oporavak od povrede), Čovića (bolestan), Perperoglua( leđa)…ceo posao završili su praktično već u prvom poluvremenu koje su rešili u svoju korist 50:26.
U prvom poluvremenu osim odličnih epizoda Ristića, Dobrića, povratka Cirbesa koji je odigrao dobru završnicu druge četvrtine, zabrinuo je izlazak iz igre Bilija Berona zbog udarca u lice, ali Amerikanac se brzo vratio iz svlačionice na teren.
U drugom poluvremenu košarkaši Crvene zvezde su uvećavali prednost do maksimalnih 38 poena prednosti… NA kraju treće deonice koju su crveno-beli dobili 30:19 bilo je ogromnih 80:45, a do kraja utakmice, trener Milan Tomić ukazao je priliku svim igračima. U četvrtini sa najmanje poena nakon trojke Fajea u poslednjem minutu bilo je ponovo velikih 90:55, a konačan rezultat postavio je Mijović sa linije penala.

KK Crvena zvezda mts: Regland 6p+7as, Radanov, Kešelj 9, Davidovac 5,Nenadić 2, Faje 3, Beron 14, Dobrić 13, Ristić 11, Simanić 9, Cirbes 8, Odžo 10.

Milan Tomić, trener Crvene zvezde mts:
„Odigrali smo jednu perfektnu utakmicu 40 minuta, od početka do kraja, upravo ono što tražim cele godine, da uvek bude puna koncentracija i da nikada ne pada ritam. U današnjoj, savremenoj košarci dovoljna su dva-tri minuta da se preokrenu velike razlike i izgubi utakmica. Tražio sam od igrača da odigraju i koncentrisano i kvalitetno, a mislim da je večeras bila i kvalitetna i atraktivna košarka. I pored izostanka Perperoglua, Lazića i Čovića, u zadnjih mesec dana imali smo problema što se tiče povreda i bolesti, pa i ja sam bio bolestan, odigrali smo, stvarno, super i matematički smo poslije ove pobede obezbedili prvo mesto u ABA ligi. To ne znači da smemo sad da padnemo, moramo da igramo u kontinuitetu jer imamo još tri utakmice u ABA ligi koje moramo da odigramo 100 odsto i ostvarimo tri pobede.  Bila je odlična atmosfera u dvorani. Želio bih da čestitam domaćinima na organizaciji utakmice. Bilo je stvaro zadovoljstvo igrati u Baru.”
Košarkaši Crvene zvezde su nadskakali Mornar 42-22, šutirali za tri poena 26:10, imali čak 21.asistenciju i 9 ukradenih lopti.
Crveno-beli se odmah nakon utakmice vraćaju za Beograd, a nakon par dana treninga sledi put u Niš (četvrtak), gde će crveno-beli od petka igrati za pehar Kupa Radivoja Koraća.