Crveno-beli bolji u derbiju za skor 19-1 u ABA ligi

Košarkaši Crvene zvezde mts ostvarili su 19. pobedu u ABA ligi. Crveno-beli su u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ savladali su Partizan Nis rezultatom 70:68.

U 19. kolu ABA lige viđena je velika borba koju su odlučili detalji. Jedan prodor Džoa Reglanda i jedna čvrsta odbrana Branka Lazića. Dovoljno za pobedu od dva poena razlike, veoma zasluženu, čvrstom igrom tokom svih 40 minuta i beskompromisnom borbom. Na kraju 70:68 za Crvenu zvezdu mts protiv ’’večitog rivala’’ Partizana.

Kada šut nije saveznik, a nije bio u ovoj utakmici naklonjen crveno-belima (6/22 za tri poena), tada nikada nije lako. Tada do izražaja dolaze veća želja i veća borba. Primer je bio Branko Lazić koji je meč završio sa deset poena, ali i pobedničkom odbranom. Kapiten je odigrao kapitenski, a sledili su ga Džo Regland sa 18 poena i pet asistencija. Veoma dobru partiju odigrao je Majkl Odžo koji je upisao 16 poena i devet skokova.

Šampion Srbije za nijansu bolje od protivnika otvorio je večiti derbi i posle pet minuta igre vodio sa 11:6. Košarkaši Zvezde u nastavku su zbog velikog broja grešaka dozvolili Partizanu da se rezultatski vrati u meč pa je na kraju prve deonice na semaforu pisalo 16:16. Svoje prve minute u dresu crveno-belih, na opšte oduševljenje domaće publike u dvorani „Aleksandar Nikolić, upisao je Kej Si Rivers.

Problemi u napadu košarkaša Zvezde nastavili su se u drugoj deonici, što su gosti iskoristi da dođu do prednosti. Crveno-beli su dobrom igrom Odža uspeli da se vrate u meč, a Regland je sa četiri vezana poena spustio razliku na minus 1, 31:32. Na kraju prvog poluvremena, gosti su otišli sa prednošću 32:34.

Početak treće četvrtine doneo je veliku energiju u redovima Crvene zvezde. Odlična odbrana, trojke Reglanda i Lazića, a potom i poeni Bilija Berona kreirali su seriju 8:0 kojom su crveno-beli stekli plus šest – 40:34. Velika borba viđena je do kraja treće deonice u kojoj su na kraju kao pobednici izašli izabranici Milana Tomića i pred poslednju deonicu ušli sa prednošću 52:48.

Izuzetno zanimljiva poslednja deonica večitog derbija, igralo se koš za košem, u par navrata je bio nerešen rezultat, da bi kapiten Branko Lazić sjajnim prodorom po čeonoj liniji doneo svom timu plus četiri (61:57) i primorao trenrea Trinkijerija na minut odmora.

Slutilo je na neizvestan meč i na kraju je sve spalo na jednu odbranu i napad. Koncetrisaniji su bili igrači Crvene zvezde i upisali zasluženu pobedu.

KK Crvena zvezda mts: Regland 18 (5as), Čović, Perperoglu 9, Davidovac, Lazić 10, Faje 5 (4sk), Beron 12, Ristić, Simanić, Rivers, Cirbes, Odžo 16 (9sk).

Naredni susret u ABA ligi košarkaši Crvene zvezde mts igraju naredne subote u gostima protiv Zadra od 17h.