Tomić i Lazić: Cele sezone smo se borili za igrača više

Trener Crvene zvezde mts Milan Tomić i kapiten Branko Lazić istakli su veliki značaj podrške navijača u polufinalnoj seriji sa Partizanom. Kako su istakli Zvezdini navijači za njih će biti igrač više.

KK Crvena zvezda mts u subotu od 19 časova započinje polufinalnu plejof seriju ABA lige protiv ’’večitog rivala’’ Partizana. Završne pripreme su u toku, crveno-beli vredno treniraju, a koliko su naredne utakmice značajne najbolje su prepoznali Zvezdini navijači. Naime, karte za tribine planule su u samo jednom danu, a klub ovim putem ističe da je karata za partere i lože ostalo veoma malo.
Povodom neproverenih informacija i komentara koji su se pojavili na društvenim mrežama i forumima, Crvena zvezda mts još jednom podseća da u skladu sa pravilnikom o takmičenju ABA lige i članom 41.3 – klubovima je zabranjeno organizovano dovođenje navijača na gostujuće utakmice. S toga, ovim putem molimo da se sve strane ovog dogovora i pridržavaju.
Takođe, pozivamo našu publiku da navija fer i sportski, na način koji samo ona ume i da zaista, kako su i kapiten Branko Lazić i trener Milan Tomić istakli budu igrač više na parketu dvorane ’’Aleksandar Nikolić’’.
’’Sigurno da nas očekuje uzbudljiva serija, igramo protiv Partizana a i u pitanju je polufinale ABA lige. Specifična je serija, jer imamo sedam dana između utakmica i ako se ne varam prvi put je ova situacija u plej-ofu, tako da je jako bitno da dobijemo prvu utakmicu, uz pomoć naših navijača koji će ispuniti dvoranu. Hvala navijačima što su prepoznali momenat da dođu i da nas podrže. Jako je bitno da dobijemo tu utakmicu, ali imamo vremena da se pripremimo i za drugu. Želimo pre svega uđemo u seriju, da uđemo koncentrisani i sa velikom energijom, a što se tiče motivacije u uvakvim utakmicama i serijama to neće faliti’’, rekao je kapiten Crvene zvezde.
’’Cele sezone smo se borili za prednost domaćeg terena i želimo to da iskoristimo i povedemo sa 1-0. Ukoliko se dogodi da ne dođe do toga, imamo sasvim dovoljno vremena da pobedimo i ispravimo to. Sećamo se svi dobro 2015. godine kada smo isto imali prednost domaćeg terena, pa je bilo 1-1 nakon dve utakmice na našem terenu. Na kraju serije mi smo izašli kao pobednici’’, zaključio je Branko Lazić.
’’Želeo bih da napravim analizu pre nego što kažem više o utakmici protiv Partizana. Cele sezone smo bili najbolji u ABA ligi i mislim da smo zasluženo zauzeli prvo mesto. To nam je donelo prednost domaćeg terena, a sigurno da će naši navijači biti plus jedan igrač za nas na terenu i da će nam njihova energija i podrška dati krila’’, rekao je Milan Tomić u uvodnom izlaganju, a onda dodao:
’’Napravili smo dobre treninge pred ovu utakmicu i spremni smo da napravimo prvi korak, a to je 1-0. Da krenemo sa pobedom i tako spremamo sledeću utakmicu. Imali smo četiri utakmice koje smo igrali sa saznanjem da smo osvojili prvo mesto. Da li je bilo vremena za uigravanje… Pa ne znam, protiv Zadra smo želeli da pobedimo, protiv Partizana nismo imali rezultatski imperativ pa smo ponovo igrali da pobedimo jer to mi sami očekujemo od nas. Ekipa je u usponu forme i to je pokazala pred plejof, a očekujem još bolje igre. U ovom trenutku razmišljamo samo o uspehu jer ako tako ne razmišljamo bolje i da ne dolazimo na teren’’, rekao je trener Crvene zvezde.
Tomić je upitan da se osvrne na dosadašnji mandat na klupi crveno-belih:
’’Kada smo prvog dana na ovom isto mestu održali konferenciju za štampu, ja sam tražio da se u osam meseci konstantno napreduje. Oni su odradili posao i nemam zamerku ni za koga, za njihovo zalaganje. U toku sezone je bio jedan pad u igri, ali to je normalno jer jedna ekipa ne može svih devet meseci da igra na visokom nivou. Sada smo u usponu forme i kao što sam već rekao očekujem još bolju igru naših igrača’’, rekao je Tomić, a onda govorio da li je iskustvo pojedinaca u timu Zvezde prednost:
’’Da li ste gledali utakmicu Gran Kanarija – Olimpijakos? To Vam je odgovor. Verujem u svoje igrače i u pobedu i ne želim da pravim poređenja. Spremam svoj tim da odigraju što bolje mogu’’, istakao je strateg Crvene zvezde koji je posle upitan šta ako dođe do neuspeha:
’’Postavljeno je i ranije jedno pitanje ’’šta ako dođe do neuspeha?’’ U ovom trenutku ne razmišljam o tome. Mi ćemo dati sve od sebe da osvojimo ABA ligu i igramo sledeće godine u Evroligi jer je tu Crvenoj zvezdi mesto. Kada sam dolazio prvi cilj je da osvojimo ABA ligu i da sledeće godine igra u Evroligu’’, istakao je Milan Tomić.
Prisutne novinare je zanimalo mišljenje o sistemu takmičenja:
’’Sigurno da bi nam bilo potrebno sat i po da razgovaramo o temi sistema plejofa. To je svakodnevno pitanje i na nivou Evrolige. Stvarno ne bih želeo da ulazim u takvu raspravu. Takav je program i ispoštovaćemo ga’’, rekao je Tomić.
Više o narednom rivalu…
’’Partizan sigurno u ovom trenutku, ali i cele godine kako igra, zahteva da mi odigramo dobro u odbrani i u tranziciji. Oni pokušavaju da iz ranog pik en rola u tandemu Renfro i Lendejl stvaraju prednost. Drugi deo je skok u napadu, ako pogledate njihove utakmice tri ili četiri igrača idu na skok. Na pola terena, Renfro i Lendejl, Marinković odličan šuter, Veličković i Gagić na postu… Ne možemo da kažemo da je Partizan samo jedan igrač ili nekoliko pojedinaca’’, rekao je Tomić.
A da li je Crvena zvezda favorit u seriji:
’’Zvezda je favorit jer ima prednost domaćeg terena i zato što će imati podršku navijača’’, rekao je Tomić.
Kej Si Rivers? Da li je on nepoznanica?
’’Svi znaju Kej Si Riversa iz Evrolige, Panatinaikosa i Real Madrida i to je poaznat igrač. Nije pitanje kako je odigrao prvi derbi, koji nije dobro odigrao, ali je odigrao naredne utakmice veoma dobro i s toga mislim da je i on u usponu forme kao i cela ekipa i da će nam dati bitan doprinos u plejofu ABA lige’’, završio je razgovor sa novinarima Milan Tomić.