Tomić: Svi radimo da vratimo Zvezdu u Evroligu

Trener Crvene zvezde mts Milan Tomić govorio je opširno o prvoj polufinalnoj utakmici plejofa. Materijala je bilo i više nego dovoljno s obzirom da je viđeno 45 minuta košarke i dramatična završnica iz koje su crveno-beli izašli kao pobednici.

Ako se za čvrst meč kaže u frazi ’’prava prvenstvena utakmica’’, ova je bila prava plejof derbi utakmica. Košarkaši Crvene zvezde mts iz nje su izašli kao pobednici, zahvaljujući hrabrosti i ogromnoj želji. Zaista su nijanse odlučile kako i mora da bude ako meč ide u produžetak.

Junaci pobede bili su Bili Beron, Dejan Davidovac i Filip Čović, ali apostrofirati bilo koga ispred ekipe bilo bi nefer. To je na konferenciji za medije apostrofirao i Milan Tomić koji je na konferenciji za medije podelio svoje viđenje utakmice:

’’Utakmica je bila sigurno onakva kako smo očekivali. Teška kao i svaki derbi, a pogotovo što je prva utakmica na našem terenu gde smo imali veći pritisak. Hteo bih pre svega da se zahvalim našim navijačima jer su oni 40 minuta bili zaista naš šesti igrač. U trenutku kada smo i gubili 11 razlike nisu prestajali da bodre ekipu i u ovom trenutku mogu da im kažem da su bili i da jesu najbolji u Evropi’’, rekao je Tomić, a potom dodao:

’’Pobedili smo na produžetke, ali sigurno da je bitan momenat bio na trećoj četvrtini. Igrali smo bez Reglanda, koji je pokušao da igra na početku treće četvrtine, čestitam mu na tome, ali nije mogao. Imali smo još takvih, kao što je Filip. Igrao je 17 minuta sa velikim bolom u ramenu i odigrao je… bio jedan od ključnih igrača za našu pobedu’’, istakao je trener Crvene zvezde, a zatim i rekao:

’’Nije da naredne utakmice nisu bitne, bitna je i ona sledeća, ali najbitnije je da smo poveli 1-0 i spremamo se da naredne subote igramo na njihovom terenu’’, zaključio je uvodno izlaganje Milan Tomić.

Pitanje novinara da prokomentariše učinak ’’domaćih i stranih’’ igrača na ovoj utakmici bio je šlagort Milanu Tomiću da istakne svoje viđenje:

’’Morate svi da shvatite da nema odvajanja na domaće i strane. Svi mi radimo za Crvenu zvezdu i svi smo mi jedan tim. Svi radimo da Crvenu zvezdu odvedemo u Evroligu. Ne igraju strani i domaći ili igrači. Ovo je tim Crvene zvezde, on predstavlja Crvenu zvezdu. Koja postoji sada i postojaće uvek. Čović je odigrao fenomenalno, Dobrić isto, Davidovac isto… Ne želim više da slušam o podeli na domaće i strance’’, zastao je na kratko, a onda blago povišenim tonom naglasio:

’’ CRVENA ZVEZDA’’

Kakvo je stanje Džoa Reglanda:

’’Trenutno ne znam ništa više o stepenu njegove povrede’’, rekao je Tomić.

Kom će više odgovarati sedam dana pauze:

’’Bila je teška i iscrpljujuća utakmica, a uzimajući i obzir povrede prijaće nam sedam dana pauze’’, bio je odgovor stratega crveno-belih.

Da li je lakše nakon 1-0?

’’Dok ne bude 2-0, nismo nigde’’, poentirao je na kraju trener Crvene zvezde.