Tomić: Navijači su nas nosili 40 minuta

Trener Crvene zvezde mts Milan Tomić govorio je na konferenciji za medije nakon veličanstvene pobede u trećoj polufinalnoj seriji ABA lige. Apostrofirao je podršku navijača, ali i da posao nije završen.

Košarkaši Crvene zvezde mts odigrali su utakmicu za čistu desetku, ali i ne samo oni. Fantastična podrška tribina donela je preko potrebnu energiju i nošeni njom crveno-beli su ubedljivo trijumfovali protiv ’’večitog rivala’’. Zvezda je na ovom meču bila bez slabog pojedinca, pokazali su da su tim i da su pravi onda kada je najpotrebnije.
Velike zasluge za to pripadaju i stručnom štabu koji je predvođen trenerom Milanom Tomićem. Fantastična priprema, pravovremene reakcije i motivisanost u najvažnijoj utakmici dosadašnjeg toka sezone krasili su igru Crvene zvezde mts.
’’Mislim da je košarka pobedila večeras. Bila je jedna izuzetno lepa utakmica za sve navijače i ljude koji su gledali utakmicu. Bile smo sve četiri četvrtine bolji od Partizana, a to se sigurno ne bi desilo bez naše publike i ovakve sjajne atmosfere. Bukvalno su nas nosili svih 40 minuta na terenu’’, rekao je Tomić, a potom dodao:
’’Utakmica nije bila laka, 2-1 smo prošli sa Partizanom. Sigurno da Partizan ima kvalitetan tim, a ima i kvalitetne pojedince. Mi nemamo toliko dobre pojedince, koliko imamo dobar tim. Čestitam svim igračima, stvarno su odigrali perfektno. Posao nije završen. Sa ovakvim navijačima Zvezdi je mesto u Evroligi sledeće godine’’, istakao je Tomić.
Trener crveno-belih je upitan da li su njegovi izabranici ušli motivisanije u ovu utakmicu nego u prethodne:
’’Sigurno su igrači znali značaj ove utakmice. Pogotovo jer se igralo protiv Partizana. Nije bilo teško da ih motivišam jer i domaći i strani igrači znaju šta je gradski derbi. Ponavljam, veliku ulogu su imali i naši navijači koji su i ovog puta bili naš šesti igrač’’, rekao je Tomić, a potom dodao:
’’Zvezdina publika je uvek uz košarkaše. Mi smo u Beogradu imali 3.500 u dvorani. Znate li koliko gleda Olimpijakos protiv neatraktivnog protivnika? Njih 500’’, istakao je strateg Crvene zvezde mts.
Sledeće pitanje je bilo o ozbiljnosti povrede Branka Lazića:
’’Skočni zglob je u pitanju. Nisam stigao da dobijem više detalja, ali čini se da nije strašno’’, istkao je Tomić, a potom odgovorio na pitanje koga bi više želeo u finalu ABA lige:
’’Ne bih ulazio u to koga bih želeo. Obe ekipe su dobre i videćemo sutra ko će biti. Treba da budemo srećni i radosni u ovom trenutku, a videćemo ko će nam biti rival’’, istakao je Tomić.
Prisutni novinari su želeli komentar partije Stratosa Perperoglua:
’’On ima iskustva i čita sve situacije na terenu i može da kazni protivnika u svakom trenutku’’, rekao je Tomić, a onda odgovorio na konstataciju pripadnika medija da su Aleks Renfro i Džok Lendejl završili meč bez poena:
’’Nismo imali posebnu taktiku. Taktika je bila ista kao i na drugoj utakmici kada smo igrali isto dobru odbranu, ali napadački nismo. Sada smo igrali kao tim, a ne kao pojedinci i to je bila značajna razlika’’, istkao je Tomić.
Da li je ovolika razlika u ovakvom meču prirodna stvar?
’’Ne mogu da kažem da li je prirodno ili neprirodno. Bile su te utakmice fenomenalne. Da li sam očekivao ili ne? Kada bismo znali koliko će razlike biti ne bismo se zvali treneri nego proroci. Bila je ovo dobra utakmica. Naš cilj nije prolaz u finale, već da osvojimo ABA ligu, istkao je strateg Crvene zvezde.
Kakva je situacija sa Džoom Reglandom?
’’Ne znam u ovom trenutku. Za nedelju dana ćemo imati tačnu informaciju’’, rekao je Tomić.
Da li je ovo najbolja utakmica ove sezone Crvene zvezde?
’’Nije. Ne mogu da se setim, ali mi pada na pamet utakmica protiv Galatasaraja’’, rekao je strateg Crvene zvezde.
Novinare je zanimalo i detaljniji utisci Tomića o partiji Davidovca i Dobrića:
’’Zaista ne znam za te priče navijača da bi želeli da igraju oni više. Koristim sve svoje igrače i oni su uvek 100 odsto spremni da pomognu Crvenoj zvezdi. Odigrali su dobro, mogu i bolje. Nikada nisam izdvajao pojedince, a neću ni sada’’, zaključio je Tomić.