Tomić: Igrali smo timski

Trener Crvene zvezde mts Milan Tomić govorio je nakon fantastičnog početka finalne plejof serije i ubedljive pobede njegovih izabranika nad ekipom Budućnosti.

Košarkaši Crvene zvezde mts trijumfalno su započeli misiju povratka na tron ABA lige. Crveno-beli su u prvoj finalnoj utakmici plejofa ABA lige savladali Budućnost Voli rezultatom 91:72 (18:20, 27:22, 20:10, 26:22).
Crveno-beli su odigrali zaista fantastičan meč, a to dovoljno govori rezultat koji je stajao na semaforu nakon 40 minuta. Presudni momenti dogodili su se u trećoj deonici, kada je odbrana na kojoj Milan Tomić insistira pokazala svoje najbolje lice i kreirala seriju 17:2 koja je i odlučila pobednika.
Trener crveno-belih je govorio posle utakmice bez euforije, mirno i staloženo:
’’Mislim da smo ušli u utakmicu veoma nervozno. Rekli smo pre utakmice da samo timski možemo da pobedimo Budućnost i povedemo 1:0. Bilo je mnogo nervoze, grešaka u odbrani, grešaka u napadu, komunikacije u odbrani… Ali, najbitnije je da su igrači nakon prve četvrtine shvatili da moraju da se smire i da ne pričaju sa sudijama i koncentrišu se na teren. Na kraju, ubedljiva pobeda je ostvarena jer smo se smirili i igrali košarku. Napravili smo prvi korak, moramo da se spremimo mnogo bolje, da budemo pametniji i sa što više energije’’, zastao je Tomić, a onda dodao:
’’Sigurno je da će Budućnost reagovati nakon ovakvog poraza, ali mi treba da budemo još spremniji. Zahvalio bih se publici jer bez njihove podrške ne bismo ušli u finale, a možda ni dobili danas’’, rekao je trener Crvene zvezde mts.
Usledila su pitanja novinara. Prvo je bilo – da li je ova pobeda timske igre nad pojedincima?
’’Timska je pobeda ako gledamo tri četvrtine jer prvu nismo igrali na taj način’’, rekao je Tomić.
A da li ubedljiva pobeda znači više od 1:0 u seriji?
’’Mi što pre treba da zaboravimo ovu utakmicu i da se spremimo. Druga utakmica neće biti ista. Mi moramo da se spremimo još bolje i imamo još više energije. Dobro je što smo podelili minute, niko nije igrao više od 22, 23 minuta. Sačuvali smo energiju’’, rekao je Tomić, koji je potom odgovorio na pitanje da li postoji strah u timu:
’’Ako se plašiš, gledaš kući i piješ pivce…  Da vam kažem – Onaj koji se plaši umire svaki dan, onaj koji se ne plaši umire samo jednom’’, snažno je poručio Milan Tomić.
Koliko taktički može da se promeni za kratko vreme?
’’Teško. Može nešto malo u odbrani i da se postavi jedan novi napad. Ne može mnogo više od toga jer se tako izbacuje svoja ekipa iz ritma’’, zaključio je strateg Crvene zvezde mts.
Zvezdaši, podsećamo vas da u nedelju od 19 časova se igra druga utakmica plejofa ABA lige u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’. Vidimo se! Jer sa vama se može sve što se poželi!