Juniori Crvene zvezde u Kini

Juniorska selekcija Crvene zvezde za 11 dana odigraće 9 utakmica u tri kineska grada na turneji koja ima za cilj promociju košarke u najmnogoljudnijoj zemlji sveta. Tri pobede u tri meča crveno-belih.Utakmicu sa domaćinom pratilo preko 4000 gledalaca u hali, i preko 10 miliona na online platformi!

Juniorska ekipa Crvene zvezde mts nalazi se u Kini gde će u periodu od 11 dana odigrati čak 9 utakmica i promovisati srpsku košarku u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.
Juniorski tim crveno-belih (bez Popovića i  Pavićevića) odigrao je na turneji već tri utakmice i zabeležio tri pobede na turniru u gradu Loudiju. Turneja obuhvata i boravak i utakmice u Shouzhou i Wenzhou.
Na prvom turniru koji se igrao od petka do nedelje, crveno-beli su pobedili odgovarajuće selekcije Litvanije (77:71), Hrvatske 90:84, dok je meč sa odgovarajućom selekcijom Kine očekivano pobudio najveću pažnju domaćina.
Meč u dvorani u Loudiju pratilo je 4000 gledalaca, a ono što je posebno interesantan podatak je da je preko 10 miliona Kineskih ljubitelja košarke putem online platforme uživo pratilo utakmicu sa Crvenom zvezdom!
Crveno-beli su slavili rezultatom 81:78, a osim prave promocije srpske košarke, na pravi način svojim ponašanjem, igrama i odnosom prema domaćinu i navijačima, stekli su velike simpatije i poštovaoce u Kini koja postaje ozbiljan košarkaški faktor na globalnom nivou.
Ekipa Crvene zvezde nakon uspešno odrađene prve trećine turneje preselila se u ponedeljak u grad Shouzhou gde je u naredna 4 dana očekuju nove tri utakmice sa vršnjacima iz Litvanije, Hrvatske i selekcijom domaćina.

Prvi meč na programu je već u sredu ponovo protiv Litvanije.KK Crvena zvezda mts na svojim društvenim platformama i mrežama prati svakodnevno turneju juniorskog tima po Kini.