Istorija koju čuvaju zidovi Malog Kalemegdana

Ove sezone simbolika vezana za sezonsku kartu je jasna – Zidine Malog Kalemegdana, naše tvrđave i jubilej kluba, 75 godina postojanja naše Crvene zvezde!

Pre gotovo 75 godina te zidine videle su i početke košarke na ovim prostorima. Istorijsko mesto, Kalemegdan, izabran je da postavi temelje Crvene zvezde i zemlje košarke kako se Srbija sa punim pravom i naziva. I tako, dan za dan, ciglu po ciglu, gradilo se ono što smo danas. svetski brend šampion regiona, osvajač Superkupa ABA lige i šampion Srbije. Na grb naše Crvene zvezde dodali smo i drugu Zvezdicu!

Tokom 75 godina bogate istorije kluba, simbolično, ali i bukvalno, ciglu po ciglu, stvarali smo našu tvrđavu, koja je i jedinstven košarkaški prostor u svetu.
U godini punoj izazova, “odbranili” smo zidine Malog Kalemegdana i obezbedili smo da u sezoni u kojoj proslavljamo 75 godina postojanja igramo Evroligu. Vreme je da krenemo u nove pobede i nastavimo da ispisujemo istoriju koja je ugrađena u zidove i cigle naše kuće na Malom Kalemegdanu.  Simbolično, takav je i dizajn sezonskih ulaznica za sezonu 2019/2020. Svaka sezonska ulaznica ima dizajn zidina koje simbolizuju našu istoriju, našu priču  i našu tvrđavu koju smo čuvali. Svaki navijač deo je te tvrđave i zauzima svoje mesto u istoriji naše Crvene zvezde. Od Nebojše Popovića na terenu, Ive Andrića na tribinama pa do nekih novih heroja koji su nas danas vratili na mesto koje nam pripada.
Nastavljamo da pišemo istoriju pa ćete vi to i bukvalno moći da uradite. Prilikom kupovine sezonske ulaznice imate priliku da na improvizovanom zidu naše kuće na Malom Kalemegdanu ostavite poruku svojim herojima. Učinite to, a budite sigurni da će ona doći do njih i značiti im isto koliko i vaša bezrezervna podrška koju ste do sada pružali.
Čvrsti temelji odavno su postavljeni, a za 75 godina postojanja svakim danom smo sve više i više punili trofejne vitrine i postizali istorijske uspehe. Danas, nakon toliko godina, može da se osvrne i ponosno pogleda našu kuću na Malom Kalemegdanu .U danima kada je bilo teško, ali i onda kada je bilo najlepše, uvek smo je čuvali i sačuvali. Verujemo da su najlepše godine pred nama i pozivamo vas da budemo svi zajedno deo istorije.

Crvena zvezda vas zove. U ponedeljak od 12 časova započinjemo prodaju sezonskih ulaznica za sezonu 2019/2020. Sezonu za koju svi sa pravom verujemo da će podebljati istorijsku knjigu koju čuvaju zidine Malog Kalemegdana. Sve potrebne informacije možete pronaći na sledećem linku.