Filip Čović: Srećan zbog uspeha tima, idu novi izazovi

Plejmejker Crvene zvezde nakon potpisivanja dvogodišnjeg ugovora o novim izazovima, Evroligi, brojnim utakmicama i uspehu koji je tim postigao u upravo završenoj sezoni.

Plejmejker KK Crvena zvezda mts Filip Čović potpisao je u utorak novi dvogodišnji ugovor sa crveno-belima, i na Malom Kalemegdanu ostaje do 2021.godine.
Bek Crvene zvezde mts bio je integralni deo uspeha Crvene zvezde u ABA ligi i Superligi Srbije i imao veliki udeo u titulama koje su crveno-beli osvajali u upravo završenoj sezoni.
Filip Čović (30 godina, 180cm, plej) poneo je najveći deo tereta u organizaciji igre Crvene zvezde u najvažnijem delu sezone, završnici ABA lige i Superligi Srbije, ali već sada nakon kraćeg odmora koji mu sledi kao i ostatku ekipe, gleda ka brojnim izazovima koji čekaju crveno-bele u novoj sezoni:
“Iza nas je veoma teška sezona, ali uspešna i svima nam je drago zbog toga, jer smo ispunili ciljeve, skoro sve koje smo zacrtali i koji su bili planirani. Ono što će biti poseban izazov je Evroliga, koju ću prvi put lično igrati, najjače takmičenje u Evropi, i jasno je da će biti još teže nego što  je bilo ove sezone. Ipak, nadam se da ćemo ostvariti maker deo uspeha iz ove upravo završene sezone u kojoj smo osvojili tri trofeja.
Filip Čović je prošle sezone stigao u Crvenu zvezdu pred početak Superlige Srbije. Nakon ove sezone, u kojoj je posebno u završnici poneo veliki teret na poziciji plejmejkera, ima dve osvojene Superlige Srbije, ABA ligu i Superkup regionalnog takmičenja. Nova sezona donosi preko 80 zvaničnih utakmica, mnogo obaveza, ali i mnogo očekivanja milionske armije navijača Crvene zvezde koji će ponovo gledati velike Evroligaške utakmice :
“Iskreno, o tome ni ne razmišljam još uvek, prvo da se odmorimo i dobro spremimo, ali napori će biti veliki. Nove dve ekipe u Evroligi, veći broj utakmica, ABA liga sigurno jača nego ove godine,  sve će to iziskivati velike napore i mnogo izazova. Ali zaista verujem da možemo da ponovimo uspeh iz prošle sezone i napravimo još nešto dodatno. Ali, moramo da se dobro spremimo, imamo dovoljno vremena… Što se mene lično tiče, drago mi je zbog novog ugovora, srećan sam na prvom mestu i zadovoljan zbog svega što smo napravili svi u prošloj sezoni, i radujem se početku priprema za novu” rekao je plej Crvene zvezde.