Crveno-beli otputovali u Atinu

Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali u Atinu gde će u naredna 4 dana odigrati tri jake pripremne utakmice sa ekipama Olimpijakosa i Peristerija.

Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali su u ponedeljak u Atinu gde će boraviti narednih 5 dana i odigrati tri pripremene utakmice sa grčkim timovima Olimpijakosom i Peristerijem.
Trener Milan Tomić imaće za ove, poslednje provere pred put u Zagreb na Superkup ABA lige nekompletan sastav, pošto zbog lakše povrede u Beogradu ostaje kapiten Branko Lazić, senegalski reprezentativac Mo Faje je dobio produženi odmor nakon učešća na Svetskom Prvenstvu (od subote se nalazi u Beogradu), dok centar Ognjen Kuzmić i dalje čeka dozvolu lekara da se postepeno uključuje u treninge ekipe.
Crveno-beli će nakon puta i odmora, prvi trening u dvorani „Mira i Prijateljstva” odraditi u ponedeljak uveče u vreme odigravanja prve zatvorene trening utakmice koja je na programu u utorak u Pireju.
Sledeći test je duel sa „Peristerijem” koji je na programu u četvrtak od 19 časova, a već u petak od 21 sat crveno-beli igraju novu utakmicu sa Olimpijakosom koja će biti otvorena za javnost, i biće poslednja i najjača provera za ekipu Crvene zvezde mts pred put u Zagreb na Superkup ABA lige i start nove sezone:
„Putujemo u Atinu, gde ćemo uostalom i otvoriti novu sezonu Evrolige početkom oktobra. Poslednja je faza priprema i očekuju nas dobre provere, da vidimo gde smo, šta je dobro, šta treba da se koriguje. Idemo bez Branka Lazića koji ima lakšu povredu i ne želimo ništa da rizikujemo, ostaju i Faje i Kuzmić, svi ostali igrači su spremni. Biće to dobre, jake utakmice za nas u trenutku kada ulazimo u finiš priprema koje smo počeli podsećam, pre nepunih mesec dana, 19.avgusta okupljanjem u Beogradu. Takođe, igramo 3 utakmice u 4 dana, što je neki ritam koji nas očekuje u takmičarskoj sezoni koja uskoro počinje” rekao je pred put u Atinu trener crveno-belih Milan Tomić.

Ekipa Crvene zvezde mts vraća se u Beograd u subotu u popodnevnim časovima, već u nedelju predviđene se u aktivnosti sa Evroligom (Media Day) i predstavljanje srpskim medijima, a put u Zagreb sledi već 25.septembra. Prva takmičarska utakmica u novoj sezoni je duel sa Primorskom Sikst u dvorani „Dražen Petrović” dan kasnije.