Kapiteni su izabrali: Beograd, drugo najbolje gostovanje u Evroligi

Utakmice KK Crvena zvezda mts na domaćem terenu u Evroligi odavno važe za jedne od najspektakularnijih u najeltinijem evropskom takmičenju. Gotovo svi treneri i igrači složni su u oceni da nikome nije lako da izađe na megdan crveno-belima u Beogradu.

Razlog za to je svakako ambijent u ’’Štark areni’’ i dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’, taj huk sa tribina koji ne postoji nigde drugde na svetu. Energija koja stiže sa tribina svakog prvotimca Crvene zvezde čini boljim, a gostima se u odlučujućim momentima neretko vežu ruke. Prednost koju klub sa Malog Kalemegdana ima u Beogradu često neutrališe razlike u budžetima i iskustvu među rivalima.

Poslednji primer bio je premijerna evroligaška utakmica u Beogradu za sezonu 2019/2020. Crvena zvezda je dočekala favorizovani Fenerbahče i uz pomoć publike slavila rezultatom 69:58. A, poslednja potvrda stigla je od kapitena svih 18 ekipa koji su učestvovali u veoma interesantnom glasanju koje je organizovala Evroliga.

Naime, oni su birali kog novopridošlog igrača u Evroligi jedva čekaju da sretnu, koji igrač će im predstavljati naajveći izazov, ko je najpotcenjeniji igrač u najjačem evropskom takmičenju, kog trenera jedva čekaju da sretnu i koje gostovanje im je najomiljenije.

U poslednjem navedenom glasanju Crvena zvezda je zauzela drugo mesto, odmah iza Barselone. Sigurno je kriterijum upravo bio ambijent, ali nema sumnje da je i organizacija utakmica i gostoprimstvo koje Crvena zvezda ukazuje svakom gostu bio veoma bitan faktor za ovaj odabir. Gotovo 17 odsto kapitena odabralo je upravo beogradske crveno-bele i Klub je veoma ponosan na to.

Novi spektakl zakazan je za 24. oktobar kada će upravo pomenuta Barselona gostovati u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’. Nekadašnje NBA zvezde, iskusni evroligaški igrači i bivši trener crveno-belih Svetislav Pešić dolaze u Beograd. Biće to još jedan dan koji ćemo pamtiti i prepričavati. Zvezdaši, vidimo se!