KK Crvena zvezda i One Team ponovo zajedno na petom druženju

KK Crvena zvezda mts sada već tradicionalno, već godinama unazad bez obzira na kalendar i brojne obaveze i utakmice, održava praznični trening sa sportistima Specijalne Olimpijade Srbije, našim dugogodišnjim partnerima u društveno-odgovornim aktivnostima.

Tako je bilo i ovoga puta… Crveno-beli su u sklopu programa IDEA play, run & have fun, koji se realizuje u okviru  evroliginog društveno-odgovornog projekta OneTeam peti put održali trening sa dečacima i devojčicama iz Specijalne Olimpijade.

Pored crveno-belih košarkaša Ognjena Dobrića I Nikole Jovanovića u trening sesiji učestovalo je 15 devojčica i dečaka sportista Specijalne Olimpijade.

Trening je vodio trener pionira KK Crvena Zvezda, dugogodišnji OneTeam trener I predstavnik našeg kluba na treninzima i predavanjima u Barseloni Ivan Pavlović.

Ivan je podsetimo, učestvovao u mnogobrojnim  projektima Crvene zvezde i Evrolige (Learning2Play, win4Smile, Play4Glory), kao i OneTeam  radionicama EL.

I ovoga puta trening je bio drugačiji, zanimljiviji i uz druženje naših košarkaša, OneTeam ambasadora i dece vreme je brzo proletelo kroz zagrevanje, vežbe kordinacije i vežbe dinamike, razne košarkaške poligone…

Ovoga puta novitet je bila košarkaška verzija bejzbola, kao i šuterski obračun za kraj ovog druženja.

Ognjen Dobrić i Nikola Jovanović su i ovoga puta vrlo aktivno učestvovali u svim igrama i vežbama.Popularni “Šegi” je već dobro poznato lice našim specijalnim olimpijcima. Učestvuje već četvrtu godinu u ovakvim druženjima:

I ove godine sa zadovoljstvom sam učestvovao u treningu sa našim drugarima iz Specijalne Olimpijade Srbije. Drago mi je, uvek ću to ponoviti da su oni važan deo našeg društva i uživao sam igrajući se tokom treninga sa njima. Za ovakve akcije uvek sam na raspolaganju i srećan sam što je moj klub uvek imao sluha i želju da učestvuje i podrži ovakve akcije. Tu sam za njih kao što sam I za moj klub Crvenu zvezdu”

Aleksandar Stanojević direktor Specijalne  Olimpijade:

Zahvaljujemo se košarkaškom klubu Crvena zvezda što je i ove godine odlučio da Specijalna Olimpijada Srbije bude deo njihovog projekta, ovo je peta godina za redom da smo prijatelji s Crvenom zvezdom i nadamo se da ćemo i sledećem periodu nastaviti da pokazujemo koliko je KK Crvena zvezda društveno odgovoran klub. Prevashodno je veliko zadovoljstvo našim sportistima da budu deo ovakvih projekata, njima to zaista puno znači, i radi njihove socijalizacije, a posebno im znači da košarkaši Crvene zvezde imaju takav  odnos prema jednoj ovako važnoj populaciji kao što su osobe s posebnim potrebama.

Na kraju treninga svi učesnici ovog treninga takođe po tradiciji dobili su poklon paketiće K plus, robnog brenda našeg partnera IDEA koji nas podržava u svim akcijama, a sve to ovekovečeno je i zajedničkim fotografijama.

KK Crvena zvezda mts zahvaljuje se svima: članovima Specijalne Olimpijade, volonterima, i sponzorima kluba, koji su učestvovali, i pomogli da se realizuje ovo lepo druženje.