Veče kada su energija i želja pobedile umor i snažni Panatinaikos

U sredu od 19 časova u ‘’Štark arenu’’ stigao je višestruki prvak Evrope Panatinaikos. Breme favorite često je u Beogradu bilo preteško, a tako je bilo i Panatinaikosu koji je uprkos šestoj poziciji na tabeli i sjajnoj formi ustuknuo pred Crvenom zvezdom.

Crveno-beli nisu prikazali svoje najbolje izdanje, a u toliko je pobeda i veća. Najbolji šuteri nisu pogađali, prvi plejmejker nije bio u prepoznatljivom ritmu, ali i ovog puta jedinstvo na terenu, velika energija i želja nisu izostali. U takvim okolnostima i veliki preokret nije izostao, Crvena zvezda je pobedila rezultatom 78:73!

Uoči početka meča publika u ‘’Štark areni’’ je ponovo imala priliku da vidi svojevrsni audio-vizuelni spektakl u režiji kreativnog tima KK Crvena zvezda mts. Iz nedelje u nedelju kod njih se rađa nova inspiracija koja ostavlja bez daha publiku, a tako je bilo i sada. Spektakularni ambijent je zahvaljujući fenomenalnom 3D mapingu bio u nastajanju, a kako je to izgledalo možete pogledati na sledećem video zapisu:

Spektakularnu pobedu crveno-belih sa tribina je pratilo 12.867 navijača i oni su odigrali veoma bitnu ulogu u prelomnim momentima. Podrška nije jenjavala ni na ‘’minus 12’’ kada su izabranici Dragana Šakote gubili korak za značajno odmornijim Panatinaikosom. Dva dana nakon važne pobede u derbiju bilo je potrebno naći energiju za evroligaški trijumf i Zvezdaši su pokazali put. U praksi to se ogledalo u završnici prvog poluvremena kada je pritisak sa tribina bio ogroman čak i za preiskusnog Tajrisa Rajsa koji je pomislio usled zvižduka sa tribina da se jedan od sudija oglasio, ali to nije novi ambijent za Dejana Davidovca koji se prikrao, upisao ukradenu loptu sebi  u statistiku, a navijačima za obilatu pomoć poklonio zakucavanje u kontranapadu. Ovaj fenomenalan potez zauzeo je sedmu poziciju u Top 10 najboljih poteza kola Evrolige:

https://twitter.com/kkcrvenazvezda/status/1225140132459765765

Euforični ambijent koji je tada nastao ispratio je crveno-bele u svlačionicu. Iskusni Panatinaikos je uzvratio u trećoj četvrtini, ali podrška sa tribina nije jenjavala. Motivisani Kevin Panter i veliki povratnik Stratos Perperoglu bili su u ritmu i držali Zvezdu u igri i svojim minijaturama podizali atmosferu u dvorani. A ta publika bila je veoma bitan faktor sve do poslednjeg zvuka sirene i u neizvesnoj završnici.

Poznato je da jedan od najboljih defanzivaca Evrolige Čarlsa Dženkinsa baš taj huk sa tribina inspiriše, a njegova harizma i beskompromisna borbenost su večita insipiracija Zvezdašima da se pojave na parketu kao šesti igrač u prelomnim momentima. Takva simbioza dovela je do toga da legitimni NBA igrač Džimi Fredet izgubi bitku ‘’1 na 1’’ sa Dženkinsom i da ukradena lopta popularnog Čarlija bude prelomni moment na utakmici.

Kada Crvena zvezda ima igrača više na terenu nijedan protivnik nije nesavladiv. A, Zvezdaši su sigurno najbolji šesti igrač u Evropi. To znaju i protivnici, a ako su i zaboravili Panatinaikos se u ‘’Štark areni’’ podsetio kako sve to izgleda.