Zvezdin ponos – KLUB 100

KK Crvena zvezda mts iza sebe ima 75 veoma uspešnih godina. Sve je počelo na terenima na Malom Kalemegdanu i to ne samo jedna prelepa crveno-bela priča, već i cela košarkaška priča na ovim prostorima koja je vodila sve do epiteta koji Srbija danas ponosno nosi , a to je ‘’Zemlja košarke’’. Kamen temeljac KK Crvena zvezda postavio je legendarni Nebojša Popović, a gotovo je nemoguće da pomenemo svakog ko je ponosno nosio crveno-beli dres i naš klub doveo do neslućenih visina.

Na utakmici sa Makabijem su bili legendarni košarkaši Crvene zvezde, a svako od njih je obeležio bar neku epohu našeg kluba. S toga, menadžment KK Crvena zvezda mts pobrinuo se da povodom 75. rođendana SD Crvena zvezda oni dobiju prigodne poklone i počasni članovi ‘’Kluba 100’’. To su igrači koji su zabeležili najmanje 100 nastupa u crveno-belom dresu, treba istaći da su sa nama i neki od njih koji su stali blizu te cifre, ali isto tako osvajali trofeje, pisali istoriju i ostavili neizbrisiv trag. Svi oni dali su ogroman doprinos da naša Crvena zvezda bude velika i da i danas, 75 godina od osnivanja, sija punim sjajem.

Nagrade za izuzetan doprinos su bile uručene i savezu,gradu Beogradu, Ministarstvu Omladine i sporta, sportskom savezu Srbije,kao  i našim prijateljima koji su kreirali pesmu za 75 godina postojanja KK Crvena zvezda: Nikola Demonja, Ninko Kresojević, i Mario Milivojević.

Takođe,deo igrača i dalje je aktivan u inostranstvu, a pripada ovom „klubu“, dok su pojedinci zbog svojih poslovnih obaveza ili zdravstvenog stanja bili sprečeni da u petak budu tamo gde im je mesto – u „Štar Areni“ sa ostalima, kao i prvim timom u kome se takođe nalazi nekolicina igrača iz kluba 100.

Prigodne plakete legendama našeg kluba uručili su predsednik KK Crvena zvezda mts Nebojša Čović, predsednik skupštine kluba Branislav Baćović, potpredsednici UO Sa[a Vlaisavljević i Dušan Milosavljević, direktor Filip Sunturlić, sportski direktor Žarko Čabarkapa i tim menadžer Nebojša Ilić. Među prisutnima je bilo više od 40 bivših prvotimaca, plakete su zadužili i  brojni članovi njihovih porodica igrača koji nisu više sa nama. Opravdano odsutni su takođe zadužili plakete, a njima će ih Klub uručiti prvom narednom prilikom.

Oni su pisali istoriju, ušli u legendu i ponosno nosili grb naše Crvene zvezde. Menadžment kluba je pokazao na delu da vodi računa o bogatoj istoriji kluba i ceni doprinos svih igrača koji su učestvovali u 75 veoma uspešnih i trofejnih godina. Bez njih, danas Crvena zvezda ne bi bila gde jeste, a to je mesto koje našem klubu i pripada. Na vrhu regiona i u Evroligi.

KK Crvena zvezda u narednim danima objaviće I “ličnu kartu” svih igrača iz kluba 100, takođe I video material sa utakmice u petak, ali I foto album I video material sa ove svečanosti, jer Crvena zvezda ima čime da se ponosi!