Crvena zvezda pobedom do plej ofa ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde mts ostvarili su novu pobedu u ABA ligi, pošto su kao gosti savladali ekipu FMP-a rezultatom 87:79 (26:16, 30:19, 21:19, 10:25) u utakmici 21.kola regionalnog takmičenja.

Crveno-beli su ostvarili 14. pobedu u prvenstvu uz 6 poraza (meč 13.kola u Podgorici nije još uvek odigran niti registrovan) a najefikasniji u Železniku bio je sa Štimac sa 17 poena.

Meč u FMP Areni počeo je u dobrom ritmu po crveno-bele, uvodne poene ubacio je Dženkins za tri poena i praktično od tog trenutka crveno-beli su vodili. Prednost je zahvaljujući dobroj roli Štimca rasla, Dženkins je ubacio dve trojke iz dva pokušaja (drugu za prvu osetniju prednost od 16-8), dobra odbrana i dosta trčanja doneli su crveno-belima otvorene pozicije za šut, kasnije i nekoliko slobodnih bacanja i prva deonica završena je prednošću Crvene zvezde 26:16.

I u drugoj deonici nastavljeno je u istom ritmu, u napadu glavne uloge preuzeli su Odžo ispod koša, Perperoglu i Panter na spoljnim pozicijama, i nakon trojke grčkog krila crveno-beli su poveli 37:21, a nakon presečenog dodavanja i prodora Pantera i 39:21 sredinom druge deonice!

Ta prednost još više je narasla nakon mini serije FMP-a (trojka Rita, pa dvojka Radanova) nakon tri vezane trojke Simanića i tri napada, pa je u 17.minutu bilo 50:27, a do kraja poluvremena na semaforu je stajalo 56:35 nakon poena Radanova (Perperoglu 11, Simanić 9 poena…)

Tokom prvog poluvremena u kome su crveno-beli pokazali ponovo izvanrednu šputersku formu kao u meču sa Makabijem, čak 10 igrača upisalo se u listu strelaca (pored Dobrića i Kuridže, u ponedeljak ni Beron nije bio u protokolu zbog lakše povrede).

U drugom poluvremenu uz ravnomerno podeljenu minutažu igrača Crvene zvezde, viđena je dopadljiva košarka, dosta lepih poteza i koševa, nekoliko mini rola Štimca, pa je na kraju treće četvrtine bilo 77:54 za crveno-bele (15 poena Štimca, 11 Perperoglua i Gista)…

Poslednja deonica odigrana je razumljivo u laganijem ritmu od strane obe ekipe, pošto je rezultatski meč bio odlučen. Domaći su angažovanijom igrom i uz nekoliko trojki i šuteve sa distance, smanjili razliku pa je na semaforu posle 40 minuta košarke stajalo 79:87 u lepoj košarkaškoj predstavi u Železniku.

KK Crvena zvezda mts:Panter 6p, Braun 4p, Perperoglu 13p, Davidovac, Lazić 5p, Gist 11p, Lukas 2p, Dženkins 6, Simanić 13p, Odžo 3p, Jovanović, Štimac 17p.

Crveno-beli u poslednjem kolu dočekuju ekipu Zadra u ponedeljak u hali „Aleksandar Nikolić“ a pre toga u sredu putuju u Madrid, gde ih čeka vrlo težak meč protiv madriskog Reala u „Vizink Centru“.