Tejlor Ročesti ponovo u Crvenoj zvezdi!

Američki bek Tejlor Ročesti novo je pojačanje KK Crvena zvezda mts!

Ročesti, koji je potpisao ugovor na dva meseca uz opciju produžetka do kraja takmičarske sezone 2020-2021, tako se vraća u crveno-beli dres u kome je pre tri sezone osvojio titulu prvaka Srbije i bio jedan od najboljih igrača ekipe u takmičarskoj sezoni 2017-2018.

Ročesti je svojevremeno bio najbolji strelac Evrolige, a u karijeri je sakupio ogromno iskustvo noseći dresove Le Mana, Baskonije, Makabija, Nižnjeg, Montepaskija, Lokomotive iz Kubanja, Crvene zvezde i prošle sezone Olimpijakosa.

Osim u brojnim evroligašima, Ročesti je u dva navrata igrao i za kineske klubove Tjanžin Gold Lajonse i Anhui Dragonse, a bio je u jedan od najboljih košarkaša tamošnjeg šampionata.

Dolaskom 35-godišnjeg levorukog plejmejkera, Crvena zvezda dobija vrlo iskusnog igrača, sa odličnim pregledom igre, dodatnu kreaciju i poene u napadu, a trener Saša Obradović igrača sa kojim je već sarađivao i koga izuzetno dobro poznaje.

Ročesti, rodom iz Teksasa, prve korake napravio je na Univerzitetu Vašington, a nakon toga profesionalnu karijeru u Evropi započeo je 2009.godine nastupajući za nemački Getingen. Visok je 185 centimetara i težak 88 kilograma.

Tokom sezone 2017-2018 bio je jedan od najboljih igrača Crvene zvezde, najzapaženiji u domaćem šampionatu, a u Evroligi je odigrao 30 utakmica, u kojima je prosečno ubacivao 13.5 poena i 5 asistencija po utakmici. Na 7 utakmica ubacivao je više od 20 poena po meču, a rekord te sezone postavio je protiv Himkija u Beogradu kada je ubacio 27 poena uz 9 skokova i 7 asistencija.

Tejlor, dobro došao nazad u Crvenu zvezdu!