Poraz Crvene zvezde u neizvesnoj utakmici od Žalgirisa

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Žalgirisa u Beogradu sa 75:69 (19:19, 14:20, 27:23, 9:13) u meču 3. kola Evrolige.

Meč je odigran u praznoj hali “Aleksandar Nikolić” a najefikasniji kod crveno-belih bio je Džordan Lojd sa 19 poena.

Ekipa Crvene zvezde mts prekinula je niz od tri pobede u svim takmičenjima, a već u sredu putuje u Lion na meč 4.kola protiv ASVEL-a.

Ekipa Crvene zvezde mts odlično je otvorila utakmica i povela sa 9-2 i 11-4, ali je izuzetno uigran sastav iz Kaunasa reagovao sredinom deonice, pokazao da i ove sezone ima veliki kvalitet i rezultatski stigao crveno-bele za konačnih 19-19 nakon 10 minuta igre.

Domaći su odlično otvorili utakmicu, naročito u odbrani i vrlo lako su stekli +7.Nakon trojke Lojda na startu druge četvrtine izgledalo je da će Crvena zvezda nastaviti u istom ritmu, ali je Žalgiris svaki loše organizovan napad i uz bolji skok preuzela vođstvo do +7 a prvo poluvreme završeno je rezultatom 33:39.

Reakcija nakon poluvremena bila je izvanredna, za samo dva minuta igre, na krilima Dejana Davidovca i Ognjena Dobrića preokrenuli su rezultat.

Žalgiris je držao rezultatski priključak i trojkom ušao uz minimalno vođstvo u poslednju deonicu: 62- 60.

U poslednjoj deonici usledio je veliki pad u napadu, crveno-beli nisu imali rešenja, ubacili su samo dva poena za 7 minuta, a nakon prednosti gostiju 69:62 serijom 5-0 ipak uspeli da uvedu utakmicu u dramatičnu završnicu, u kojoj nisu imali snage za preokret nakon brzopletih rešenja u napadu. Žalgiris je mirnom penal završnicom dobio meč is a maksimalnih 3-0 (sva tri meča na gostovanju) putuje u Kaunas na meč sa Anadolu Efesom.

Trener Saša Obradović: “Moramo da kažemo da je Žalgiris zaslužio da pobedi. Bili su snažniji i strpljiviji, uradio je ono što je hteo. Morali smo da budemo pametniji, uzimali smo loše šuteve. Nisam srećan kako smo odigrali i moramo da naučimo iz toga. Kada pogledaš rezultat i broj poena, morali smo bolje da branimo pik-en-rol. Bez organizacije bili smo u napadu, nismo bili psihički skroz u igri. Ne može na kraju da ti neko pokaže kako se dobijaju utakmice, sa slobodnih bacanja. Tako velike ekipe pobeđuje manje. Kad si u bonusu onda pokušavaš iz reketa da postigneš skok” zaključio je trener crveno-belih.

Crvena zvezda: Hol 9, Volden 11, Lojd 19, Davidovac 11, Lazić 2, Rit 2, Dobrić 3, Simonović 2, Jagodić-Kuridža 2, Kuzmić 8.

Žalgiris: Valkup 9, Lekavičijus 16, Hejs 8, Jankunas 4, Milaknis 0, Geben 5, Rubit 8, Jokubaitis 9, Vasturija 5, Grigonis 8, Lovernj 12.

Ekipa Crvene zvezde mts već u sredu u jutarnjim časovima putuje u Francusku na meč 4.kola sa Asvelom koji je na programu u četvrtak.