Crvena zvezda mts lako pobedila Krku za 5/5

Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili su ekipu Krke iz Novog Mesta 88:62 (18:15,26:14,23:17, 21:16) u utakmici petog kola ABA lige rezultatom, čime su zadržali maksimalan učinak posle ove runde takmičenja.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde mts bio je Volden sa 13 poena, pratio ga je O Brajant sa 11.

Pre početka utakmice održan je minut ćutanja za upokojenog Mitrpolita Amfilohija, i ekonoma Mornara iz Bara Luke Macanovića koji je preminuo prošle nedelje.

Trener Saša Obradović odlučio se da za ovaj meč odmori kapitena Branka Lazića, a nakon izjednačene prve deonice u kojoj je Džordan Lojd ubacio 5 poena (18:15) crveno-beli su pojačali ritam u drugoj deonici taman koliko je trebalo da dođu do dvocifrene prednosti i u potpunosti kontrolišu utakmicu. Na poluvremenu je bilo 44:29 (Volden 9, O Brajant 7, Dobrić i Lojd po 6 poena…).

Ni u drugom poluvremenu nije viđena drugačija slika na parketu, trener Saša Obradović je ukazivao šansu svim igračima vodeći računa i o minutaži svih igrača, posebno gledajući raspored koji očekuje crveno-bele u narednom periodu i koji je izuzetno težak i zahtevan. Ritam je pojačavan u drugom poluvremenu , a nakon dve vezane trojke Ognjena Dobrića, trener gostiju Vladimir Anzulović zatražio je tajm-aut na startu poslednje deonice pri rezultatu 73:46, a na kraju je bilo konačnih 88:62.

Crvena zvezda: O’Brajant 11, Ročesti 3, Hol 7, Volden 13, Lojd 10, Davidovac 9, Rit 3, Dobrić 14, Simonović 6, Jagodić Kuridža 8, Kuzmić 2, Teri 2.

Trener Crvene zvezde mts Saša Obradović nakon utakmice osvrnuo se na činjenicu da tim očekuju veliki napori u narednom periodu:

Morali smo da razmišljamo i o činjenici da nas očekuju tri goostujuće utakmice, razmišljaćemo o tome i u periodu koji dolazi. Videćemo kako ćemo da koristimo odredjene igrače. Imamo dovoljno za rotaciju, ali igrači kao Džoni O Brajant i Ročesti zaostaju dosta fizički, treba što je moguće više ih koristiti,a opet ne preopteretiti ih. O Brajant realno nije igrao 7 meseci, imao je karantine, imao pauze, očigledno da je veliki kvalitet koji će nam doneti.” rekao je nakon utakmice trener crveno-belih.

 

U narednom kolu ekipa Crvene zvezde mts gostuje ekipi Primorske u Kopru, a na tu utakmicu odlaze direktno iz Minhena, gde će u petak odigrati meč protiv Bajerna u okviru 7.kola Evrolige.