Kao po navici – Velika pobeda Zvezde u Milanu!

Velika, velika pobeda Crvene zvezde u Milanu! I to apsolutno zaslužena, čak i rutinska jer od kada su crveno-beli preuzeli vođstvo na utakmici i otišli na poluvreme sa četiri poena prednosti (44:48) sve je bilo u njihovim rukama. Sjajan tim Armanija je pretio, pogađao teške šuteve, ali energična odbrana Crvene zvezde, fantastičan skok i izrazito dobra rešenja u napadu kreirali su vredan trijumf – 79:87.

Bila je to izvrsna partija crveno-belih koji su još jednom dokazali da se u Milanu osećaju kao kod kuće. Armani i Crvena zvezda su odigrali šest utakmica i svih šest pobeda su ostvarili crveno-beli. Tradicija se nastavlja.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Džordan Lojd kloji je postigao 17 poena uz pet asistencija, a Kori Volden je postigao 15 poena računajući važne poene u poslednjoj četvrtini. U tom segmentu igre svakako treba pomenuti izvrsnu rolu Marka Simonovića koji je postigao sedam poena, svi su bili veoma važni.

Početak meča je protekao u dobroj napadačkoj igri sa obe strane. Igralo se koš za koš, briljirali su raspoloženi napadači i ekipe su se često smenjivale u vođstvu. Tako je bilo bar do pred kraj četvrtine, Armani je pronalazio svoje poene sa slobodnih bacanja, domaćin ih je izveo čak deset u prvoj deonici i sve pogodio. Nekoliko lošijih napada u završnici crveno-belih doneli su prvu donekle osetniju prednost nakon dva slobodnih bacanja snažno Tarzuskog – 23:18.

Zvezda je bila fokusirana i nije je bilo lako izbaciti iz ritma. Sjajne role su imali Džoni O,Brajant, Lengston Hol i Džordan Lojd, a nikako nije bila zanemarljiva uloga ni Ognjena Dobrića čiji je ulazak u igru promenio energiju. Crveno-beli su se ne samo rezultatski vratili, već i okrenuli rezultat u svoju korist – 29:31.

Individualni kvalitet domaćina dolazio je do izražaja u drugoj četvrtini i uprkos veoma dobroj igri izabranici Saše Obradovića su se našli u minusu od pet poena, ali opet ne zadugo. Energija je bila na potrebnom nivou, a uz energičan pristup nisu izostajale i dobre individualne minijature. Korak po korak Zvezda je ponovo preuzela vođstvo, a trojka Kori Voldena iz ugla uz zvuk sirene donela je crveno-belima prednost od četiri poena na poluvremenu – 44:48.

Odnos snaga je bio sličan i u nastavku igre. Crveno-beli su bili veoma čvrsti u odbrani i fantastični napadači kakve Armani sigurno ima svedeni su na samo pet poena u isto toliko minuta u trećem periodu. Zvezda je na svom kontu imala devet poena prednosti – 49:58.

Ipak, mali pad u igri domaćin je znao da iskoristi i odgovorio serijom 9:2 koja je vratila rezultat u egal – 58:60. Sjajnu rolu tada je imao O’Brajant, a Lojd je pogodio jako težak šut uz zvuk sirene za mirniji odlazak na odmor pred poslednjih 10 minuta – 60:66.

U bitnim momentima pojavio se i fantastični Marko Simonović koji je bitnom trojkom ponovo odvojio crveno-bele koji su nakon pogotka uz faul Korija Voldena stekli i dvocifrenu prednost – 66:76.

Teške šuteve pogađali su sjajni strelci Armanija, dobro poznati Kevin Panter i Zek Lidej, ali je Džordan Lojd pronašao bitnu trojku. Odolevala je Crvena zvezda. Na sve su izabranici Saše Obradovića imali odgovor i sigurno priveli meč kraju.

Armani Exchange Milan – Crvena zvezda mts 79:87 (23:18, 21:30, 16:18, 19:21)

Crvena zvezda mts: Ročesti 9, O’Brajant 11 (4sk), Hol 7, Volden 15, Lojd 17 (5as), Davidovac 4, Lazić, Dobrić, Simonović 7, Jagodić – Kuridža 6, Kuzmić 2 (4sk), Teri 9 (7sk).

(Foto: Euroleague)