Tragičan poraz crveno-belih od Olimpijakosa

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Olimpijakosa u meču 13. kola Evrolige – 79:81.

Najefikasniji u ekipi crveno-belih bio je O Brajant sa 16 poena.

Ekipa Crvene zvezde odigrala je u četvrtak možda i najbolje prvo poluvreme u Evroligi, ali je meč izgubila u dramatičnoj završnici u kojoj su osim najiskusnijeg tandema Atinjana Printezis i Spanulis, veliku ulogu imali i arbitri.

Bez povređenog Hola, Ročestija koji je napustio ekipu i uz vrlo solidnu epizodu Uskokovića, crveno-beli su u nastavku ostali bez prednosti od 45:37, i to  trojkama gostiju i odličnom epizodom Larancakisa koji je imao malu minutažu u Barseloni pre dva dana.

Bez obzira na sve viđeno u praktično 38 i po minuta, sve je rešavano u poslednjih 90 sekundi.

Vodila je Crvena zvezda 78:76 na minut i po do kraja, O’Brajant dao je ubacio slobodno bacanje na sedam sekundi pre kraja (79:79), a onda je u prvi plan stupio tandem gostiju, Vasilis Spanulis – Jorgos Printezis.

Spanulis je asistirao Printezisu, koji je  pogodio uz faul za konačnih 81:79 za Olimpijakos.

Ekipa Crvene zvezde već u subotu od 12 časova igra protiv FMP-a u Železniku, a naredne nedelje dočekuje ekipe ALBE i Valensije.

Crvena zvezda mts ima skor 4-9.

Trener Crvene zvezde mts Saša Obradović: “Čestitke Olimpijakosu, ali mi imamo za čim da žalimo. Imali smo priliku da pobedimo, posebno posle sjajnog starta. U nastavku smo imali problema sa organizacijom, ali smo to u finišu nadoknadili velikom energijom i došli do šanse za pobedu. Najpresudniji momenat bio je treći faul Voldena. U tim momentima izgledali smo izgubljeno, bez glave. Šut za tri poena Olimpijakosa nas je malo više omeo, i tu smo izgubili ritam. Dobro je da smo se karakterom vratili u četvrtoj četvrtini” rekao je trener crveno-belih i prokomentarisao poslednjih 8 sekundi:

Kriterijum je bio malo čudan i u odnosu na njega odlučio sam da ja završavam napadom. Dobro smo to predvideli, samo nismo mogli da zaustavimo njihovu zadnju akciju” rekao je Obradović.

Crvena zvezda: O’Brajant 16, Volden 13, Lojd 13, Uskoković 2, Davidovac 8, Lazić 3, Rit 7, Dobrić 5, Jagodić-Kuridža 10, Kuzmić 2

Olimpijakos: Herison 12, Larencakis 11, Spanulis 14, Slukas 12, Martin 1, Vezenkov 0, Printezis 16, Papanikolau 0, Žan-Šarl 8, Dženkins 0, Elis 4, Mekisik 3