Čarls Dženkins se vratio kući!

Svako vreme jednog kluba bogate istorije i tradicije nosi svoje heroje. To su ljudi koji uđu u srca navijača spontano, neko svojim herojskim potezima na terenu, a neko jednostavno svojim karakterom i beskompromisnom borbom. U prethodnoj dekadi jedan čovek se u crveno-beloj porodici izdvojio tako što je imao sve od navedenog. Pri tom je tri puta oblačio dres Crvene zvezde i svaki put svoje obaveze odrađivao bez ikakvog kompromisa i uz to unosio veliku dozu emocije. To je Čarls Dženkins!

On se četvrtak vratio svojoj kući, ovog puta u dresu Olimpijakosa koji je gostovao u Beogradu. Menadžment KK Crvena zvezda mts priredio mu je veoma topao doček. Stari znanac Nebojša Ilić je uručio popularnom Đenki prigodan poklon. Dženkins nije sakrio osmeh, onaj karakterističan koji je pratio svaku od njegovih 278 utakmica u dresu Crvene zvezde. Postigao je 2498 poena, osvojio čak sedam trofeja i zaista ostavio neizbrisiv trag u klubu.

Svi akteri utakmice, uprava i menadžment kluba ispratili su ga velikim ovacijama, a on je uzvratio i okrenuo se preko svog desnog ramena jer je na video bimu u hali išao video njegovih maestralnih poteza i bravura koje su obeležile tri mandata u dresu Crvene zvezde mts.

https://twitter.com/kkcrvenazvezda/status/1337098861739978753?s=21

To je bila sjajna prilika da se svi podsetimo šta je Čarls Dženkins doneo Crvenoj zvezdi, a i ona njemu, ako je neko slučajno zaboravio. Sigurni smo da je baš malo takvih.

Popularni Đenka je i posle utakmice pokazao zašto je uvek bio i ostao omiljen. Među prvima se istuširao i presvukao, a onda lutao hodnicima koje dobro poznaje ne bi li pozdravio svakoga ko je sa njim delio i dobro i loše u Crvenoj zvezdi. Njegov srpski nije perfektan, ali je sasvim dovoljan da izvuče osmeh svakog saigrača i zaposlenog u klubu.

Čarls, Beograd i Crvena zvezda će zauvek ostati tvoja kuća!