Poraz Crvene zvezde u Valensiji

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su od Valensije rezultatom  (27:15, 22:27, 19:15, 23:14) u utakmici 20.kola Evrolige koja je odigrana u dvorani „La Fonteta“ u Valensiji.

Najefikasniji kod crveno-belih bio je Džoni O Brajant sa 21 poenom, pratio ga je Kolom sa 11, dok je ponovo vrlo zapaženu epizodu imao Aleksa Radanov koji je meč završio sa 9 poena i 5 skokova.

Crveno-beli su u skraćenoj rotaciji odigrali solidnih 30 minuta , u kome su dozvolili domaćinu da bolje otvori utakmicu i povede 19-7. Međutim, usledila je reakcija crveno-belih, poentirali su O Brajant i Radanov i naš tim je počeo da se „budi“. Na kraju prve deonice bilo je 27-15, a druga koja je otvorena sa tri pogođena penala Voldena pretila je da potpuno okrene tok utakmice kada je Valensija predvođena Kalinićem, Hermansonom i Laberijem otišla na velikih +16 (46-30).

Ipak, finiš poluvremena doneo je najbolje od Crvene zvezde, dve trojke Lazića i O Brajanta, poeni Kuridže i Koloma, i crveno-beli su otišli na veliki odmor sa vrlo prihvatljivim zaostatkom od -7 (42:49).

Ekipa Crvene zvezde nastavila je dobro i početkom treće četvrtine, stegla odbranu, i držala zaostatak, velika borbenost Lazića i Jagodić Kuridže nagrađena je poenima O Brajanta, međutim, nakon promašenih prilika usledila je kazna i nakontrojke Van Rosoma Valensija je ponovo otišla na +10 (61-51).

Ispostavilo se da je i pored solidne partije, skraćena rotacija u kojoj su mnogo nedostajali Lojd,  Nnoko ispod koša i iskusni Simonović, kumovala nedostatku energije, čime je i šansa da se napravi potpuni preokret svedena na minimum.

Valensija je u poslednoj deonici održavala prednost od 10-12 poena, u poslednjih nekoliko minuta je i uvećala na maksimalnih +20 i na kraju došla do pobede 91:71.

Crveno-beli u okolnostima u kojima su otputovali u Španiju, bez nekoliko igrača, sa nekoliko rekovalescenata u timu, okreće se narednom izazovu i utakmici sa Realom u ponedeljak u Madridu.

Trener KK Crvena zvezda mts Dejan Radonjić: “Čestitam Valensiji na pobedi, dobro su odigrali. Mi smo bili mnogo meki defanzivno od početka meča. Loše smo igrali odbranu skoro svih 40 minuta. Bili smo dobri nekoliko minuta u drugoj i trećoj četvrtini, ali to nije bilo dovoljno. Kontrolisali su meč i zaslužili su pobedu večeras”, naglasio je Radonjić.

KK Crvena zvezda mts :O Brajant 21, Hol 2, Volden 3, Uskoković, Davidovac 5, Lazić 6, Rit 2, Radanov 9, Dobrić 6, Kuridža 6, Kuzmić,  Kolom 11.

Ekipa Crvene zvezde ostaje u Valensiji tokom vikenda, gde će i trenirati, a onda sledi put za Madrid na utakmicu koja je na programu u ponedeljak od 18 časova.