Crvena zvezda ponovo pala u dramatičnoj završnici

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na svom terenu od ASVEL-a rezultatom 81:78 (23:25, 15:20, 18:12, 22:24) u 23. kolu Evrolige.

Ekipa Crvene zvezde ponovo je u dramatičnoj završnici izgubila utakmicu nakon mečeva sa Žalgirisom, Olimpijakosom, Fenerbahčeom…

Tim iz Liona je nakon uzbudljive završnice i prave drame uspeo da dodje do bodova, nakon promašena dva šuta za tri poena Džordana Lojda ,ali i faula koji je na Amerikancu načinjen prilikom poslednjeg šuta na koš gostiju iz Liona.

Šutersko veče koje je prikazao ASVEL dugo nije viđeno u Beogradu, do 19.minuta šutirali su 9-8 za tri poena, 12-8 za 2 uz 4-4 sa linije penala. I pored svega, ekipa Crvene zvezde uspela je da ostane u meču serijom 8-0 nakon 30-45 i učini drugo poluvreme mnogo uzbudljivijim.

U drugom poluvremenu, crveno-beli su stegli odbranu, dobili treću deonicu 18-12, in a početku poslednje deonice poveli. Do samog kraja igralo se koš za koš, do već opisane situacije i promašena dva šuta Lojda u poslednjih 5 sekundi.

U ekipi Crvene zvezde najefikasniji su bili  Ognjen Dobrić i  Kori Volden sa po 17 ubačenih poena. Vrlo solidnu partiju pružio je Nnoko sa 12 poena i 6 skokova.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić: ”

Početak utakmice nije bio dobar, 15-16 minuta smo igrali jako loše u odbrani. Bili smo suviše mekani. Posle toga je bilo drugačiji, igrali smo mnogo bolje do kraja. Imali smo i dva šuta za pobedu, ali nije ušlo. Njima su teški šutevi s početka utakmice dali samopouzdanje, imali su sjajno šutersko raspoloženje. U nastavku smo bili mnogo bolji, morali smo da potrošimo mnogo energije da bismo ušli u neizvesnu završnicu, pametnije se kretala lopta, na kraju smo imali dve-tri situacije da rešimo meč, ali otišlo je u drugom smeru. “.

Ponovo je na jednoj utakmici Zvezde viđena dramatična završnica, ali i opet poraz…

Nema nikakve dramatike, ima neizvesnih završnica i ako budemo pokazivali ono što smo radili 25 minuta večeras onda to može da znači da ćemo na kraju biti spremni za ispunjenje naših ciljeva. Ima tu još utakmica koje će nam značiti. Biće pobeda i poraza, a potrebno je da uradimo sve kako bismo u najboljem statusu”.

O statusu Džonija O Brajanta: “O Brajant je suspendovan. Niko ne može da bude iznad tima i kluba. Razgovaraće se u narednom periodu o njegovom statusu” i rešićemo ga kako dolikuje ozbiljnom klubu” rekao je trener crveno-belih.

Ekipa Crvene zvezde u ponedeljak igra meč ABA lige sa Megom, a onda sledi put u Kaunas.

Crvena zvezda: Hol 2, Volden 17, Lojd 8, Davidovac 6, Lazić 3, Rit 4, Radanov /, Dobrić 17, Jagodić-Kuridža 0, Kuzmić 9, Noko 12, Kolom 0

Odlukom kluba Amerikanac Džoni O Brajant je suspendovan, a o daljim koracima tim povodom odlučiće organi kluba.