Proglašeni najbolji, Crvena zvezda obeležila 76.rođendan

Kapiten fudbalskog kluba Milan Borjan i džudistkinja Andrea Stojadinov najbolji su sportisti Crvene zvezde u 2020. godini.

Na svečanosti povodom 76. rođendana Sportskog društva na stadionu Rajko Mitić koja je održana u skladu sa svim merama za sprečavanje pandemije, i u neuobičajenom “dekoru” bez brojnih članova našeg sportskog društva, prijatelja Crvene zvezde i zaljubljenika u crveno-belu boju, za najboljeg trenera proglašen je Dejan Stanković, a fudbalski klub je proglašen za najbolji klub.

Želim nam svima da nastavimo da osvajamo titule i da se uvek radujemo. Mi smo jedna velika familija”, rekao je Borjan i zahvalio se upravi i saigračima.

Andrea Stojadinov je prošle godine osvojila srebro na EP za seniorke, bronzu na prvenstvu za mlađe seniorke i zlato za juniorke, plus bronzu na gren slemu.

Priznanje je primio njen brat Aleksa. Najbolji trener u ovoj godini je Dejan Stanković. On je  vodio prvi tim FK Crvena zvezda tim do titule i nokaut faze Lige Evrope.

Srećan nam rođendan i da nastavimo da branimo crveno-bele boje kao i do sada, istorija nas na to obavezuje. Ovaj trofej ja primam, ali pripada mojim momcima, stručnom štabu i celom timu. Pošten rad uvek se isplati i rezultati vraćaju”, rekao je Stanković.

Predsednik Sportskog društva i KK Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da su, uprkos tome što je pandemija odložila brojna takmičenja, Zvezdini sportisti u godini iza nas bili odlični.

U toku 2020.godine koju su obeležila pandemija virusa Kovid-19, koji je zaustavio brojna sportska takmičenja u čitavom svetu ,sportisti i klubovi Crvene zvezde ipak su osvojili 34 trofeja, 16 u seniorskoj i 18 u mlađim kategorijama. Šampionske titule su osvojili fudbaleri, atletičari, atletičarke, karatisti, ragbisti, karatisti, futsaleri, mačevaoci, rvačice, kartingtaši i drugi. Na kraju godine obradovali su nas i vaterpolisti koji su osvojili Kup Srbije.
Andrea Stojadinov ispisala je istoriju pošto je u samo 15 dana donela tri medalje sa što nikome nije pošlo za rukom.  Nemanja Majdov osvojio je srebro na EP, atletičarka Milena Tirnanić je šampionka Balkana, Strahinja Jovančević osvojio je srebro u skoku u dalj, Anja Lukić bronzu u trci 100 metara prepone. Zavidni rezultati ostvareni su i u mlađim kategorijama iako je održan mali broj takmičenja – Hokejaš Matija Dinić, odbojkašice Tara Taubner i Tijana Vrcelj, kadetkinja Anja Kujundžić, džudistkinja Anja Obradović, veslačica Maja Mišljenović. Fudbalski klub je sa velikim uspehom nastupao u Ligi Evrope i ostavio značajan trag impresivnim nastupima protiv MIlana  i znatno doprineo promociji i ugledu imena Crvene zvezde. Košarkaški klub je već standardno učesnik najelitnijeg evropskog takmičenja Evrolige, i uprkos problemima sa Kovidom pokazao da predstavlja ozbiljan, izuzetno dobro organizovan klub na nivou najelitnijih klubova Evrope “, rekao je Nebojša Čović predsednik UO SD I KK Crvena zvezda i završio svoje obraćanje sledećim rečima: “Verujem da će na OI u Tokiju među sportistima Srbije bit ii predstavnici Crvene zvezde, što samo po sebi predstavlja uspeh i da će to biti još jedna potvrda dobrog i kvalitetnog rada u klubovima SD Crvena zvezda” rekao je prvi čovek SD i KK crveno-belih.

Uz želju da se naredne godine godine okupimo u zdravlju i kompletnom broju i proslavimo naredni rođendan bez pandemije – Crvena zvezda Srećan ti rođendan!