Crvena zvezda – Cibona (utorak 18h)

Košarkaši Crvene zvezde nakon treče ovosezonske pobede nad ekipom Partizana, i 16.trijumfa u regionalnom takmičenju, nemaju vremena za odmor.

Već u utorak od 18 časova očekuje ih zaostali meč 14.kola ABA lige protiv zagrebačke Cibone.

Nekadašnji veliki rival crveno-belih još iz vremena bivše SFRJ, nalazi se na sredini tabele, a ekipa je u poslednje dve utakmice pokazala da ima puno talenta i kvaliteta.

Zbog svega navedenog i velike potrošnje crveno-belih, posao protiv Cibone biće težak, a ni na ovom meču neće biti u timu kažnjenog kapitena Branka Lazića: „Cibona je pokazala da je u zadnjim utakmicama podigla kvalitet svoje igre. To je tim sa puno izuzetno talentovanih igrača i odličnim trenerom koji ih vodi. Moramo da im ukažemo puni respekt. U poslednja dva kola savladali su ekipu Partizana kao gosti, igrali su egal meč protiv Budućnosti. Energetski i sa jakom i velikom koncentracijom moramo da pristupimo toj utakmici, i kroz sam meč da gradimo rezultat, koji će nam omogućiti da možemo da nastavimo dalje u pozitivnom ambijentu“ rekao je pred dolazak Cibone u Beograd trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Kori Volden: „Očekuje nas mlada vrlo talentovana ekipa, uz raspored u kome se nalazimo, i formu koju su pokazali u poslednje vreme, ovoj utakmici svakako moramo da pristupimo maksimalno oprezno i uz svako poštovanje protivnika. Utakmica sa Partizanom je donela odredjenu potrošnju, ali mi želimo da nastavimo sa pobedama. Protiv Cibone bez obzira što imamo minimalno vreme da se pripremimo, moramo da odigramo uz pristup, želju i energiju koju smo pokazali u prethodnom periodu, kako bi došli do bodova i nastavili izuzetno napornu nedelju“ rekao je Kori Volden.

Crveno-beli su slavili u poslednjih 14 utakmica protiv Cibone, a trenutni skor je 28-11 za KK Crvena zvezda.

Jubilarni 40. Meč u regionalnom takmičenju Crvena zvezda Cibona igra se od 18 časova bez prisustva publike, uz poštovanje svih zdravstvenih mera zbog pandemije Covid-19.