Crvena zvezda odbranila svoju kuću i titulu ABA lige!

Košarkaši Crvene zvezde mts osvojili su petu titulu šampiona ABA lige. Crveno-beli su u majstorici savladali Budućnost Voli rezultatom 67:60 (15:14, 18:14, 20:21, 14:11).

Crvena zvezda je šampion ABA lige! Crveno-beli košarkaši još jednom su pokazali da su najbolji tim regiona, odbranili su svoju kuću i zadržali trofej ABA lige u svojim vitrinama. Na kraju, Crvena zvezda mts – Budućnost Voli 67:60.

Možda nije moralo da se igra pet utakmica, ali to ćemo ostaviti iza sebe. Cilj je ostvaren, a još je i lepše kada je u svojoj kući. U dvorani ”Aleksandar Nikolić” Crvena zvezda nikada ne ustukne i nikome ne predaje trofej. A, on je više nego zaslužen imajući u vidu celu sezonu koja je odigrana u izrazito teškim okolnostima, bez pomoći sa tribina, bez tog huka kakav ima samo Crvena zvezda. Sve je stalo u jednu utakmicu, ali to je teren trenera Dejana Radonjića, to je teren kapitena Branka Lazića. Oni imaju šampionski DNK, baš kao i Zvezdina deca Ognjen Dobrić, Aleksa Uskoković… Svi su oni preneli šampionski pelcer na jedan TIM, velikim slovima TIM, koji je ostavio sve što ima na terenu da Zvezdašima podari još jednu titulu, petu u ABA ligi.

Utakmica je nalik sezoni bila teška, ali su crveno-beli kontrolisali ritam čitav meč. Gradili su rezultat, uveli su još rano utakmicu u ritam koji je njima odgovarao. Oni su se pitali za sve, kako i dolikuje u svojoj kući. Granitna odbrana osujetila je najjača oružja Budućnosti koja i nije imala istinsku šansu da pobedi. Svako pitanje pobednika razrešio je Džordan Lojd trojkom na 32 sekunde (66:58) i iskočio ispred šampionske ekipe koja je verovala u njega i dala mu mogućnost da bude heroj.

Branko Lazić je zadržao stečenu naviku da podiže trofeje, Ognjen Dobrić kao zamenik ga je ponosno odneo u svlačionicu. Simbolično jer ovo je njihova kuća, mesto gde se podižu trofeji!

Crvena zvezda mts – Budućnost Voli 67:60 (15:14, 18:14, 20:21, 14:11)

Crvena zvezda mts: Hol 4, Volden 5, Lojd 15, Uskoković, Davidovac, Lazić 3, Rit, Radanov, Dobrić 12 (8sk), Simonović 3, Kuzmić 8 (5sk), Noko 17 (12sk).

Trener KK Crvena zvezda Dejan Radonjić: “Utakmica je bila dobra, takmičarska, onakva kakvu sam očekivao. Odigrana su četiri meča, dobro se poznajemo, postoji nagomilani umor i sve ono što je uobičajeno u ovim serijama. Odigrali smo odbrambeno najbolji meč u seriji i to je donelo pobedu. U napadu nismo bili dovoljno dobri, nismo imali dovoljno raspoloženih igrača, ali to su takvi mečevi – mogu da pohvalim moje momke koji su doneli titulu. Titula je osvojena u seriji protiv sjajne Budućnosti i mislim da je finale bilo vrlo dobro i interesantno. Taman toliko smo bili bolji”,rekao je Radonjić koji će sa momcima na teren već u ponedeljak kada ekipa startuje u plej ofu domaće lige protiv ekipe Zlatibora.