Trojkom za dvojku – KK Crvena zvezda i udruženje “Krug dvojke Srbije”

KK Crvena zvezda uspešno je završio takmičarsku sezonu 2020-2021 triplom krunom, ali nastavlja sa svojim svakodnevnim aktivnostima, i pobedama koje su nam podjednako važne kao i ne u ABA ligi, Evroligi i sviim ostalim takmičenjima.

Kako bi podigli svest javnosti o šećernoj bolesti i podstakli osobe sa dijabetesom da se bave fizičkom aktivnošću, Udruženje pacijenata sa dijabetesom tip 2, “Krug dvojke Srbije” i košarkaški klub Crvena zvezda organizovali su prošle subote manifestaciju “Trojkom za dvojku”, na Zvezdinim terenima na Malom Kalemegdanu.

Predstavnici Udruženja pacijenata, zajedno sa poznatim ličnostima i lekarima, takmičili su se u šutiranju trojki protiv košarkaša Crvene zvezde. Simbolično – linija za šutiranje trojke je vrlo slična gornjoj granici dobro kontrolisanog šećera (6,75).

Akciji “Trojkom za dvojku” priključili su se, između ostalih, legenda ženske košarke Eleonora Vild Đoković, glumci Milan Bosiljčić, Stevan Piale, Hadži Nenad Maričić i Miodrag Dragičević, voditelj Miloš Urošević, pevač Dejan Cukić i novinarke Vesna Dedić i Ana Stamenković. “Cepale” su se mrežice, ali i promašivala cela tabla, međutim, to je bilo najmanje bitno. Važna je poruka koju su svi na ovaj način poslali – da je briga o zdravlju neophodna.

U ime KK Crvena zvezda koji je uvek rado izlazio u susret i pomagao u ovakvim akcijama prisutni su bili Igor Vujičin PR kluba i Janko Stanković direktor marketina kluba, dok su u takmičenju u šutiranju trojki učestvovale prvotimke našeg višestrukog šampiona KKŽ Crvena zvezda i talentovani junior Ivan Vukas.

KK Crvena zvezda takođe je u više navrata i u prethodnim sezonama isticao važnost zdravog života, a ujedno tokom manifestacije podsetili smo da je KK Crvena zvezda u svojim redovima imao košarkaša Adama Morisona koji je bio u stanju da se bori sa dijabetesom ali i da igra košarku na vrhunskom nivou.

Uz lepo druženje na našim legendarnim terenima na Malom Kalemegdanu, ostao je dogovor da se slična manifestacija organizuje i naredne godine. Crvena zvezda će biti tu kao i uvek za ovakve akcije i podizanje svesti u društvu kada su ovakvi problemi u pitanju.

KK Crvena zvezda mts