Crvena zvezda bez trijumfa u Monaku

Košarkaši Crvene zvezde mts nisu uspeli da preborde sve kadrovske probleme i pobede na teškom gostovanju Monaku. Viđena je velika borba, čvrsta igra, ali je pošteno reći i puno grešaka sa obe strane. Crveno-bele je izneverio šut (3/21 za 3) i 18 izgubljenih lopti na njihovom kontu je bilo teško prevazići. A, pogotovo ako se ima u vidu da su na ovom meču igrači Crvene zvezde nastupili bez dva izrazito važna igrača – Erona Vajta i Nikole Ivanovića. Takođe, kapiten Branko Lazić i Maik Cirbes su se tek vratili na teren posle duže pauze… Previše da se savlada iskusna i kvalitetna ekipa Monaka na njihovom terenu.

Paklen ritam, skraćena rotacija i umor osetili su se u sastavu ekipe Dejana Radonjića koja je u završnici ispustila kontrolu nad utakmicom i Monako je slavio rezultatom 70:62. Možda i previsoka prednost za prikazano na terenu.

Najefikasniji na meču bio je Nejt Volters koji je još jednom pokazao da e nalazi u izvrsnoj formi i ubacio 18 poena uz pet asistencija. Pratio ga je Kalinić sa 15 poena i pet skokova, a sjajan je ponovo bio Ognjen Kuzmić koji je upisao 10 poena i sedam skokova.

Praktično čitav meč se igrao u istom ritmu, odbrane su bile u prvom planu i čvrsta igra na obe strane parketa. Monako je vodio gotovo čitavo prvo poluvreme, stekao i deset poena prednosti – 29:19. Ipak, Crvena zvezda je kao i nebrojano puta do sada pokazala karakter i veoma brzo se vratila u meč. Polovina druge četvrtine i početak drugog poluvremena u potpunosti su pripali Crvenoj zvezdi koja je treću četvrtinu započela serijom 9-0 i prešla u vođstvo (41-45).

Sve je slutilo da će pitanje pobednika odlučivati neizvesna završnica, a tako je i bilo. Međutim, u završnim minutima je umor savladao Crvenu zvezdu, a individualni kvalitet preiskusnih internacionalaca Majka Džejmsa i Donatasa Motiejunasa, igrača sa NBA iskustvom, došao je do izražaja i presudio u korist Monaka.

Monako – Crvena zvezda mts 70:62 (21:12, 20:24, 15:17, 14:9)

Crvena zvezda mts: Lazarević, Volters 18 (5as), Uskoković, Davidovac, Mitrović 2, Lazić 3, Kalinić 14 (5sk), Dobrić 8, Holins 3, Simonović, Kuzmić 10 (7sk), Cirbes 4.