Poraz Crvene zvezde u Vitoriji bez Mitrovića, Voltersa i Kalinića

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su od ekipe Baskonije rezultatom u utakmici 10.kola Evrlolige 93:74 (25:22, 30:10, 13:21. 25:21).

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bili su Ivanović sa 21 poenom, pratili su ga Cirbes sa 12, Holins sa 11 i Kuzmić sa 10 poena.

Baskoniju su predvodili Enok sa 23, Gedraitis sa 21 i Boldvin sa 14 poena.

Umorni od derbija, u meču koji je odigran u Fernando Buesa Areni manje od 48 sati nakon pobede u derbiju, bez Voltersa, Mitrovića, uz povredu Kalinića koji je odigrao samo 8 minuta, crveno beli jednostavno nisu imali snage, dugu klupu da se izbore sa protivnikom koji je nakon promene trenera (Spahija umesto Ivanovića) odigrao motivisano i maksimalno iskoristio sve probleme i nedaće crveno belih.

I pored odličnog otvaranja utakmice domaćina (Gedraitis ubacio 4 trojke) crveno beli su na prvi odmor otišli sa minimalnim zaostatkom 25:22.

Međutim, serija 12:0 pa ukupno 19:2, prelomila je ovu utakmicu praktično već u drugoj deonici. Na sve probleme i odsustvo Mitrovića i Voltersa koji je osetio posledice povrede prepone na jutarnjem treningu, prilikom jednog doskoka povredio se i Kalinić (nije ulazio u igru u drugom poluvremenu), pa je već na velikom odmoru bilo velikih 55:32.

Bez duge klupe, tri člana startne petorke, uz očigledan umor od nedeljne utakmice, i putovanje, bilo je jasno da će crveno beli teško do preokreta.

Crvena zvezda je nastavila da se bori, treću deonicu dobila je 21:13 i smanjila sa -23 na -15, najviše zahvaljujući Nikoli Ivanoviću koji je igrao odlično i vodio ekipu u nastavku utakmice.

Koliko problema su crveno beli imali govori i podatak da je u jednom trenutku na parketu bila petorka koja je retko igrala zajedno (Uskoković, Simonović, Cirbes, Holins  i ivanović), ali se borila koliko je mogla.

Nastavio je Ivanović u istom ritmu i u četvrtoj četvrtini, pogađao je svoje šuteve, pridružio mu se Cirbes sa nekoliko poena iz reketa, kao i Holins sa pet vezanih poena, ali povratka i prilike za dramatičniju završnicu nije bilo.

Dvorana: Fernando Buesa (Vitorija)
Sudije: Matej Boltauzer, Emin Mogulkoč, Amit Balak

Baskonija:
Piters 0, Boldvin 14, Sekerskis 9, Marinković 5, Grejndžer 4, Fontekio 9, Enok 23, Giedraitis 21, Noko 8

Crvena zvezda mts: Lazarević 0, Uskoković 3, Davidovac 2, Lazić 2, Kalinić 0, Dobrić 11, Holins 11, Simonović 0, Ivanović 21, Marković 2, Kuzmić 10, Cirbes 12

Crvena zvezda mts je trenutno na skoru 4/6 koliko ima i ekipa Baskonije. Narednu utakmicu crveno beli igraju već u četvrtak protiv ekipe Real Madrida u Wizink Centru u Madridu, a povratak za Beograd planiran je u petak.