Muški poraz oslabljene Crvene zvezde mts u Madridu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Reala u Madridu 79:67  (16:13, 16:19, 25:14, 22:21) u 11. kolu Evrolige.

Najefikasniji kod crveno belih koji su i ovaj meč odigrali nekompletni, bili su Holins sa 16 i Cirbes sa 12 postignutih poena.

U ekipi Reala najefikasniji su bili Tavares sa 15, Poarije sa 14 i Hanga sa 11 poena.

Crvena zvezda je sada na skoru 4-7, dok je Real Madrid na vrhu tabele sa skorom 9-2.

Crveno beli koji su ovu utakmicu odigrali desetkovani bez Mitrovića, Vajta, Voltersa, Kalinića, igrali su “mušku” utakmicu u Wizink Centru i borili se protiv jednog od kandidata za najviši plasman gotovo 30.minuta, ali je treća deonica koju su odigrali sa skraćenom rotacijom i ostali bez energije “presudila” pa su bodovi ostali u Madridu.

Na poluvremenu je bilo sjajnih 32-32, uspavane crveno bele probudio je Cirbes u prvom poluvremenu, naš tim je čak i poveo u finišu prvog dela igre.

Na kraju treće deonice Real je imao plus 11, u četvrtoj su imali i maksimalnih plus 17, ali su se borbeni košarkaši Crvene zvezde mts borili do kraja i izborili častan poraz koji im niko neće zameriti u okolnostima u kojima su igrali ovu utakmicu.

Dvorana: Vizink Centar (Madrid)
Sudije: Mehdi Difala, Karmelo Paterniko, Elijas Koromilas

Crvena zvezda: Lazarević 0, Davidovac 6, Marković 2, Lazić 0, Dobrić 9, Holins 16, Simonović 6, Ivanović 8, Kuzmić 8, Cirbes 12

Real Madrid: Kozer 5, Nunjes 2, Ertel 9, Fernandes 7, Abalde 9, Hanga 11, Vukčević 0, Poarije 14, Tavares 15, Ljulj 0, Jabusele 7, Ndiaje 0

Crveno beli se odmah vraćaju za Beograd, već u ponedeljak očekuje ih utakmica sa SC Derbi u Podgorici, a narednog petka gost crveno belih u hali “Aleksandar Nikolić” biće zahuktala ekipa Uniksa koja je jedno od najprijatnijih iznenađenja u dosadašnjem delu (trećini) sezone.