Objavljeni svi učesnici ANGT turnira i novi logo takmičenja!

Evroliga je u četvtak i zvanično objavila imena učesnika na turniru Adidas Next Generation i ujedno objavili i novi logo ovog prestižnog takmičenja.

Ovaj turnir ulazi u jubilarnu 20.godinu svog postojanja, i u prošlosti gotovo da nema igrača koji je nešto značio u evropskoj košarci koji nije bio učesnik ovog turnira.

KK Crvena zvezda mts je tokom novembra dobila potvrdu svog rada i odličnog parnerskog odnosa sa Evroligom, pošto je ponovo dobila organizaciju kvalifikacionog Evroliginog turnira za juniore ANGT. Na beogradskom turniru ovoga puta za mesto na završnom turniru koji će se održati u vreme F4 seniora krajem maja učestvovaće:

Crvena Zvezda mts Beograd, ASVEL Villeurbanne, Lietkabelis Panevežis, Mega Mozzart Beograd, Partizan NIS, Tofaš Bursa, Valensija Basket i Next Generation Tim Beograd;

Adidas Next generation turnir će i ovoga puta nositi ime tragično preminulog navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića Jagode.

Turnir će se održati od 25. do 27. februara 2022. godine u Beogradu, i biće drugi po redu kvalifikacioni turnir od četiri koja organizuje Evroliga.

Na turniru u Beogradu učestvovaće osam ekipa, po sedam juniorskih timova klubova i od ove sezone, kao novitet jedan “Next Generation” tim koji je sastavljen od najboljih igrača iz timova koji nisu učestvovali  ili uspeli da se kvalifikuju sa svojim timovima.

Pored KK Crvena zvezda mts ove godine kvalifikacioni turniri održaće se u Minhenu (prvi kvalifikacioni turnir 21-23.01.2022), grčkoj Patri (25 – 27.03.2022) i Varezeu (Italija) od 01.04 do 03.04.2022.godine.

Ove sezone 28 timova iz 13 različitih zemalja uzeće učešće na ovom turniru.

Kao dodatak, kao i svake godine osim 4 pobednika kvalifikacionih turnira, ukoliko na nekom od turnira pobedi  Next Generation ekipa, specijalnu pozivnicu dobiće drugi tim sa tog turnira.

Konačno, među 28 učesnika prestižnih turnira, nalazi se 12 mladih timova klubova koji nastupaju u Evroligi, kao i 7 iz Evrokupa.

Spisak svih učesnika ovogodišnjih kvalifikacionih turnira:

Minhen (Januar 21-23)
ALBA Berlin, Basket Brno, Casademont Zaragoza, FC Bayern, Next Generation Tim Minhen, Orange 1 Bassano, Real Madrid, Žalgiris Kaunas

Patra (Mart 25-27) :
CSKA Moscow, FC Barcelona ,Helsinki Basketball Academy, Maccabi Tel Aviv, Next Generation Tim Patra,,Olympiacos Pirej, Promitheas Patra,, Stellazzurra Rim;

Vareze (April 1-3)
AX Armani Exchange Milan, Cedevita Olimpija Ljubljana, Joventut Badalona, Next Generation Team Varese, Panathinaikos OPAP, PFYM Paris, Ratiopharm Ulm, Varese Academy;

Beograd (25 – 27.02.2022)
Crvena Zvezda mts Beograd, ASVEL Villeurbanne, Lietkabelis Panevežis, Mega Mozzart Beograd, Partizan NIS, Tofaš Bursa, Valensija Basket i Next Generation Tim Beograd;