Crveno beli putuju u Novo Mesto (subota, 17h)

Košarkaši Crvene zvezde mts nakon velike pobede nad Olimpijakosom “otvorili” su novi mini ciklus u kome će odigrati 6 utakmica u rasponu od 13 dana.

Nakon što je savladan Olimpijakos koji je u Beograd stigao u izvanrednoj formi, slede mečevi sa Krkom, Barselonom, Bajernom, Borcem i Anadolu Efesom…

Sve te utakmice crveno beli će morati da odigraju do 22.12 kada gostuju u Istanbulu.

Vremena za slavlje nakon 6. trijumfa u Evroligi nema, ekipa nakon teške utakmice u četvrtak uveče putuje već u petak u popodnevnim časovima u Novo Mesto, gde je očekuje duel 11.kola regionalnog takmičenja sa Krkom u dvorani “Leon Štukelj”.

Meč se igra u subotu od 17 časova, a odmah nakon tog meča crveno beli se vraćaju autobusom za Beograd.

Pred ovaj meč trener Crvene zvezde mts Dejan Radonjić ima dosta problema jer osim Erona Vajta, rovitog Ostina Holinsa, pod velikim znakom pitanja je i nastup Ognjena Dobrića koji je nakon utakmice sa Olimpijakosom dobio temperaturu:

Svesni smo činjenice da idemo na gostovanje ekipi koja će dati sve od sebe da nas savlada  na svom parketu. Moramo biti spremni da u otežavajućim okonostima damo sve od sebe kako bi došli do novih bodova

Marko Simonović: “Svaka utakmica nakon velike potrošnje u EL je teška, uz sve to imamo ponovo dodatnih problema oko sastava tima. Krka na svom parketu je uvek nezgodan protivnik koji ima iskustvo i u medjuvremenu se pojačao. Ozbiljno uz sve poteskoce pristupamo ovoj utakmici, koja će biti druga u seriji od čak 6 mečeva koje ćemo odigrati u periodu od samo 14 dana” rekao je Simonović.

U narednom kolu regionalnog takmičenja ekipa Crvene zvezde mts narednog ponedeljka dočekuje ekipu Borca u hali “Aleksandar Nikolić” od 18 časova.