Crvena zvezda putuje u Niš na završnicu KRK

Košarkaši Crvene zvezde mts nakon popodnevnog treninga putuju u Niš, gde ih u četvrtak očekuje prvi meč četvrtfinala kupa Radivoja Koraća protiv ekipe Radničkog iz Kragujevca.

Prvi meč Kupa Radivoja Koraća je ujedno i repriza prošlogodišnjeg četvrtfinala u kome su crveno beli učinili podvig i bez pola tima, opterećeni Kovidom, i sa nekolicinom juniora stigli do prvog trofeja u sezoni na turniru koji je održan u Novom Sadu.

Ovoga puta Crvena zvezda putuje na završnicu u Nišu. Utakmica sa Radničkim iz Kragujevca igra se u četvrtak od 18 časova, a ukoliko slave pobedu u utakmici u kojoj imaju ulogu favorita, crveno beli će igrati u polufinalu sa boljim iz duela Mege i Zlatibora.

Na završnici kupa u Nišu, trener Dejan Radonjić i stručni štab računaju na sledeći sastav:

Branko Lazić (kapiten), Stefan Lazarević, Nejt Volters, Dejan Davidovac, Luka Mitrović, Nikola Kalinić, Ognjen Dobrić, Ostin Holins, Marko Simonović, Nikola ivanović, Stefan marković, Eron Vajt, Ognjen Kuzmić i Luka Vudragović.

Trener Dejan Radonjić o prvom rivalu kaže:

Idemo u Niš na završnicu Kupa Radivoja Koraća da opravdamo ulogu favorita u utakmici sa Radničkim iz Kragujevca i ostvarimo plasman u narednu rundu takmičenja. Ovom prilikom čestitam ekipi Radničkog na plasmanu u završnicu Kupa Radivoja Koraća“ rekao je trener crveno belih.

Kapiten Branko Lazić: „ Da se ne ponavljamo i koristimo fraze, prvo takmičenje u sezoni koje donosi trofej. Ali, idemo utakmicu po utakmicu, jasno je da smo favoriti u tom meču i želimo da opravdamo tu ulogu i pripremimo se za naredni meč koji nas čeka u subotu. Znamo šta nas čeka, idemo korak po korak i meč po meč jer je ovo vrlo specifično takmičenje“ rekao je Lazić.

KK Crvena zvezda mts očekuje da će u Nišu imati ravnopravne uslove kako bi se borila za najviši plasman. Zato je na čelnicima Košarkaškog Saveza Srbije obaveza da omoguće iste uslove za sve, u kome će sva službena lica pored, i na terenu biti u službi promocije košarke.

Ovom prilikom pozivamo sve navijače našeg kluba kojih ima u svim krajevima naše zemlje i okruženja, a posebno u Nišu i centralnoj Srbiji da dođu i pruže podršku crveno belima na završnici kupa u dvorani „Čair“.

Meč Crvena zvezda mts – Radnički Kragujevac kojim zvanično počinje turnir u Nišu, igra se u četvrtak od 18 časova.