Poraz crveno-belih u Monaku

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz ovoga puta na izuzetno teškom gostovanju Monaku 85:77 (17:19, 21:12, 21:22, 26:24).

Crveno-beli su se praktično ceo meč dobro držali, međutim na kraju je veliki individualni kvalitet domaćina presudio u ovom meču.

Najefikasniji pojedinac u Zvezdi je bio sjajni Filip Petrušev koji je meč završio sa 16 poena uz 12 skokova i 4 asistencije (PIR 27). Dvocifreni su bili još Bentil sa 14 i Nedović sa 13 postignutih poena.

Naši košarkaši imali su veliku podršku svojih navijača u hali što im je dalo ogroman vetar u leđa za dobro otvaranje utakmice. Čvrstom igrom u odbrani uz pametan napad Zvezda je došla do rane prednosti 8:11 i već u tom momentu se cela prva petorka upisala u strelce. Veliki broj promašenih slobodnih bacanja koštao je našu ekipu veće prednosti. U nastavku se igralo izuzetno agresivno uz koš za koš, te se vođstvo smenjivalo na obe strane. Crvena zvezda je na prvu pauzu otišla sa dva poena prednosti, zahvaljujući trojci Stefana Markovića uz zvuk sirene (17:19).

Pad u igri Zvezde je usledio na startu druge deonice gde je Monako uspeo da povrati prednost na svoju stranu prvo (22:20), a potom preko svojih visokih igrača (28:24). Crveno-beli su imali odgovor na ovaj nalet domaćina, te su se preko Bentila i Petruševa ponovo vratili na samo poen zaostatka (32:31). Međutim, serija Monaka 6:0 u samoj završnici deonice koštala je našu ekipu većeg zaostatka na poluvremenu (38:31).

Ben Bentil je poenterski predvodio crveno-bele sa 7 poena, dok je Nedović dodao 5. Najbolji skakač je bio Petrušev sa 6 uhvaćenih lopti.

Drugo poluvreme je krenulo izuzetno dobro po našu ekipu jer je Ben Bentil sa serijom od osam poena vrlo brzo vratio rezultatski egal (38:38). Usledio je brz odgovor domaćina koji je u nastavku ponovo dobro zaigrao pre svega preko Džordana Lojda koji je u ovoj deonici ubacio 11 poena. Crveno-beli ipak nisu dozvolili ekipi Monaka da napravi osetniju prednost, te se u poslednju četvrtinu otišlo pri rezultatu 59:53.

Crvena zvezda je nastavila da pruža veliki otpor, te se u nekim momentima činilo da preokret nije daleko. Međutim, kako se bližio kraj meča domaćin je igrao sve bolje i bolje, a Zvezda je polako ostajala bez rešenja na oba kraja terena. Monako je na kraju priveo utakmicu kraju (85:77).

Košarkaši Crvene zvezde imali su veliku i bučnu podršku od skoro 400 navijača crveno belih koji su se našli na tribinama dvorane u Monaku.

KK Crvena zvezda mts: Holand 5, Vildoza 5, Lazarević 7, Lazić 2, Martin 2, Dobrić 3, Ivanović 2, Ilić, Nedović 13, Marković 8, Petrušev 16, Bentil 14;

Monako: Džejms 21, Lojd 20…

Ekipa Crvene zvezde vraća se u subotu u Beograd, a sledeći meč igra na svom parketu protiv Zadra u ponedeljak, dok u Evroligi sledi novo gostovanje u izuzeto teškom rasporedu i put u Istanbul na utakmicu sa Fenerbahčeom.