Crvena zvezda Meridianbet dočekuje Real (utorak 19h)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet dočekuju u utorak ekipu madridskog Reala u utakmici 18.kola Evrolige.

Utakmica za koju kao i za mečeve sa Žalgirisom, Armanijem, Barselonom… vlada ogromno interesovanje (karte rasprodate) igra se u hali „Aleksandar Nikolić“ sa početkom u 19 časova.

Crveno-beli se nalaze u seriji utakmica, a nakon pobeda u Valensiji i Skoplju, ovo je prvi meč „duplog kola“ koji će se igrati u Beogradu (četvrtak Monako 19h).

Vremena za odmor nakon velike pobede u Valensiji i obavljenog zadatka u Skoplju nema, ekipa je u ponedeljak odradila trening oporavka, a u goste stiže tim koji ima samo jedan zadatak, da se ponovo nađe na F4 Evrolige.

U prvoj utakmici ove sezone Real je pobedio u Madridu 72:56.

Trener KK Crvena zvezda Meridanbet Duško Ivanović:
Mi smo ekipa koja misli da može da pobedi svakoga, iako igramo protiv verovatno najkompletnije ekipe u Evropi. Imaju visinu, brzinu, kvalitet, izvanredan šut, ne samo mali igrači, već i četvorke, dugačku klupu…  Veoma je teško igrati protiv njih, ali uz pomoć naše publike koja će nas bodriti veličanstveno kao i svaki put do sada, mi ćemo pokušati kao i uvek. Kažem pre svake utakmice da mislimo da možemo da pobedimo, ništa se ne menja ni za utorak“

Branko Lazić: „Nova utakmica, treća u 5 dana, igramo kod kuće, imaćemo podršku i punu halu što je najbitnije! Izuzetno teška utakmica, svi znamo kako Real igra, brzu košarku sa dosta kontakta, na nama je da odgovorimo na najbolji način, takođe kontaktom, i nadam se da ćemo zabeležiti pobedu. Drago mi je što imamo veliku podršku, to će nam pomoći, igramo veliki broj utakmica u kratkom vremenskom periodu, i ta podrška sa tribina jako puno znači“

Crvena zvezda Meridianbet i Real Madrid imaju dugu istoriju duela. Pamte se mečevi u polufinalu Kupa Radivoja Koraća u sezoni 1987-1988, veliki dueli u Evroligi koi traju već deceniju, 17 trojki u pobedi Crvene zvezde u Madridu decembra 2017.godine i trojka Pere Antića,  6 blokada i čvrsta odbrana u novoj pobedi u Madridu 2021 79:77.

Pred Zvezdom je nova epizoda u istorijatu duela sa Realom, ovoga puta u krcatoj hali „Aleksandar Nikolić“!

Kapije dvorane biće otvorene dva sata pre početka utakmice, KK Crvena zvezda Meridianbet poziva sve koji dolaze na utakmicu da dođu ranije kako bi se izbegle nepotrebne gužve posebno zbog detaljnih pregleda na ulazima.