Rutinska pobeda Crvene zvezde 90:70

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet pobedili su ekipu SC Derbi rezultatom 90:70 u utakmici 22.kola regionalne lige.

Pred 2000 gledalaca najefikasniji kod crveno-belih koji su stigli do 19.pobede u sezoni bio je Kampaco sa 23 poena.

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović nije mogao na ovoj utakmici da računa na povređene kapitena Branka Lazića koji se oporavlja od povrede, Nemanju Nedovića, Ognjena Dobrića i Miroslava Raduljicu.

Nakon izjednačene prve deonice, crveno-beli su na krilima Fakunda Kampaca i Bena Bentila pojačali ritam i stekli dvocifrenu prednost na poluvremenu, koju su rutinskom igrom uz nekoliko egzibicionih poteza najboljeg igrača utakmice Fakunda Kampaca održavali tokom drugog poluvremena i stigli do novih bodova.

Trener Duško Ivanović rasporedio je minutažu u ekipi nakon vrlo teške i zahtevne utakmice koju je naš tim igrao i izgubio u tesnoj završnici u Barseloni, a šansu na ovom meču dobili su i Holand i Ilić, dok su najviše minuta na parketu proveli Vildoza i Kampaco.

KK Crvena zvezda Meridianbet: Holand 7, Vildoza 9,Lazarević 3, Kampaco 23+7as, Mitrović 7, Martin, Ivanović 6, Ilić 1, Marković 11, Kuzmić 8+8sk, Petrušev 8, Bentil 7;

Trener KK Crvena zvezda Meridianbet Duško Ivanović: „Odigrali smo dobru utakmicu protiv talentovane ekipe koja igra brzu i modernu košarku. Da nismo imali pad koncentracije i u pojedinim momentima želju da igramo za publiku užitak bi bio kompletan. Borili smo se, hteli ovu pobedu. Koristim ovu priliku da se zahvalim i našoj publici koja nije došla u prevelikom broju, jer treba doći i kada ne ide…

Andrej Žakelj trener SC Derbi: „Čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi, dali smo naš maksimum u situaciju u kojoj se trenutno nalazimo. Borili smo se dok smo imali snage i koncentracije bez 3-4 igrača, mlađi su dobili priliku. Pristupom sam zadovoljan, imali smo pad u skoku, veliki je umor, ne treniramo 5 na 5 ali mi je važno da smo se borili“.

Košarkaše Crvene zvezde već u četvrtak očekuje utakmica 30.kola Evrolige protiv Baskonije (hala Aleksandar Nikolić 19h), a u regionalnoj ligi narednog vikenda sledi gostovanje ekipi Mornara u Baru.